NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Osobní asistent pomůže nevidomému Honzíkovi i celé rodině

Nevidomý Honzík je velký bojovník, který to v životě nemá vůbec lehké. Na cestě mu ale už 8 let pomáhá jeho osobní asistent Martin, který je jeho nepostradatelným průvodcem i kamarádem na speciální základní škole Daneta v Hradci Králové. Pojďte společně s námi přispět Honzíkovi, aby i v tom příštím školním roce měl vedle sebe svého parťáka a pomocníka, se kterým zvládne každou výzvu!

vybíráme od 13.2.2023
45 000 Kč
vybráno 75 % z 60 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Patnáctiletý Honzík chodí do osmé třídy speciální základní školy Daneta. Má sestru-dvojče Adélku, která se právě připravuje na zkoušky na střední školu. Honzíkova cesta životem ale nabrala už při narození docela jiný směr - když se v 26. týdnu těhotenství narodil, vážil pouhých 800 gramů a kvůli řadě komplikacím zůstal nevidomý, s těžkým mentálním hendikepem. Honzík stejně jako jeho rodiče je ale velký bojovník a má ve svém životě štěstí na lidi se ❤ na pravém místě.

Patří mezi ně i učitelé ze speciální základní školy Daneta v Hradci Králové - a zejména jeho osobní asistent Martin, který je už osmým rokem Honzíkovým průvodcem a kamarádem. Učí Honzíka samostatnosti v jídle i oblékání, cvičí s ním, pomáhá mu orientovat se v prostoru. Tvoří spolu a hrají na kytaru - to má Honzík obzvláště rád. Martin je pro něj zkrátka nepostradatelný pomocník - ale je také velká pomoc pro Honzíkovy rodiče, kteří se mohou spolehnout na to, že je o Honzíka ve škole dobře postaráno. A to v péči o těžce hendikepované dítě není vždy samozřejmostí.

Náklady na osobního asistenta rostou podobně jako ceny všeho ostatního, co ve svém životě nelze postrádat. Částka, kterou si přejeme pro Honzíka vybrat, tedy 40 tisíc korun, by měla pokrýt většinu nákladů na osobní asistenci i v příštím školním roce. Pro Honzíkovu rodinu to bude velká pomoc - a pro Honzíka to bude znamenat, že i svůj poslední školní rok v Danetě bude moc strávit po boku svého oblíbeného parťáka Martina.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu