Nadace České spořitelny


Hospicová a paliativní péče Senioři

Servicing ČS pomáhá Oblastní charitě Pardubice

Jsme hrdí, že dlouhodobě podporujeme Oblastní charitu Pardubice v rámci Dnů jinak a rádi bychom jim tentokrát pomohli i finančně. Váš dar v této výzvě zdvojnásobí Nadace České spořitelny do výše 20.000 Kč. Za každý příspěvek srdečně děkujeme!

vybíráme od 19.1.2023
40 900 Kč
vybráno 82 % z 50 000 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V listopadu se charitě podařilo pořídit objekt, který rekonstruuje za účelem vzniku střediska pečovatelské služby a domácí hospicové péče, ve kterém bude umístěna i nová ambulance paliativní medicíny. Cílem projektu je zvyšování kvality života pacientů a rodin v situaci, kdy čelí nevyléčitelné nemoci. A nejde zdaleka jen o seniory, setkávají se také s mladými lidmi, kterým již nezbývá mnoho času.
Pojďme se semknout a společně pomoci. I malý příspěvek od každého z nás udělá velkou věc, když se zapojíme všichni.   

Komu pomůžeme: 
Díky projektu zajistí charita dostupnost a vyšší kvalitu poskytované péče o nemocné, kteří čelí vážnému, zpravidla nevyléčitelnému onemocnění, a jejich blízkým. Díky zázemí budou moci snadněji reagovat na zvyšující se poptávku po službách domácího hospice. Služby současně zlepšují celkovou kvalitu života klientů a jejich rodin, šetří jim čas a energii – ty pak mohou využít lepším způsobem kupříkladu k seberealizaci či setkávání se s blízkými. 
Dle posledních čísel vyplývajících ze sčítání lidu populace v ČR stárne – každý pátý Čech je senior nad 65 let. S tím souvisí zvýšená poptávka po službách charity, a tedy i rozšiřování řad pracovníků a zajištění zázemí. Podle průzkumů chce 80 % lidí umírat doma mezi svými blízkými, ale bohužel se tak neděje. V charitě chtějí svým klientům toto přání splnit. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří dílo.

Lucia Fiřtíková
500 Kč