Dítě v srdci, z.s.


Děti, mládež, rodina Hospicová a paliativní péče

Podpořte Dítě v srdci v péči o rodiny při ztrátě miminka

Podporujeme a provázíme rodiny zasažené ztrátou miminka v jakékoliv fázi těhotenství, během porodu nebo krátce po něm. Děkujeme, že pomáháte s námi. Získané finanční prostředky využijeme na podporu činnosti a aktivity Dítěte v srdci. Díky příspěvkům můžeme dodávat memoryboxy do nemocnic, zasílat je přímo rodičům, můžeme poskytovat téměř neomezeně krizovou intervenci ve chvíli, kdy to rodiče nejvíce potřebují... Děkujeme!

vybíráme od 17.1.2023

přispělo

161 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Podpořte s námi rodiny, které prožívají ztrátu miminka. Jen díky našim příznivcům a dárcům můžeme podporovat ty, kdo naši pomoc potřebují.
Když mi lékařka oznámila, že mému miminku netluče srdíčko, byl to šok. Ani ve snu mě nenapadlo, že se to může stát. Život se mi v tom okamžiku obrátil naruby. Moje miminko nežilo, čekal mě porod a měli jsme rozhodovat o věcech, které nás doposud ani nenapadly. Šok, bolest a pocit, že jsem jediná na světě, komu se to děje. Ještě před porodem se nám dostal do rukou memorybox Dítěte v srdci, díky kterému jsme si vytvořili řadu upomínek na miminko. Po návratu z nemocnice jsem vstoupila do uzavřené on-line diskuze Dítěte v srdci, kde se potkávají maminky po ztrátě miminka. Moc mi pomáhal pocit, že na to nejsem sama.

Katka, ztráta miminka ve 40. týdnu
To je jeden z mnoha příběhů, se kterými se denně setkáváme. Perinatální ztráta miminka po 12. týdnu těhotenství se dotkne podle statistik každé šesté rodiny. V loňském roce jsme pečovali o více než 1000 rodin. Do porodnic a rodinám jsme v roce 2022 bezplatně poskytli  452 memoryboxů, téměř o 50% více než v předcházejícím roce...


Více o memoryboxech: https://ditevsrdci.cz/cz/memoryboxy

Perinatální hospic Dítě v srdci, z.s.

Podporujeme a provázíme rodiny zasažené ztrátou miminka v jakékoliv fázi těhotenství, během porodu nebo krátce po něm. Zároveň se podílíme na postupné přeměně perinatální paliativní péče v ČR. 

Jsme registrovanou službou odborného sociálního poradenství. Jsme tu pro všechny zasažené ztrátou miminka. Poskytujeme pomoc a podporu nejen v oblasti sociální, ale i krizové intervence a poradenství pro pozůstalé. Působíme na území celé České republiky. Nabízíme pomoc rodičům, ale také jejich blízkým, kteří chtějí rodiče podpořit a neví jak. Záleží nám na tom, aby rodiče měli při rozhodování všechny dostupné informace. Bezplatně je podporujeme nejen v okamžiku ztráty miminka, ale také dlouhodobě.

Pomáháme rodinám, které se rozhodují o ukončení těhotenství v jeho rané fázi, které stojí před volbou, jestli těhotenství ukončit, nebo děťátko nechat odejít přirozeně – když dítěti byla diagnostikována život limitující vada a rodinám, kterým nečekaně v průběhu těhotenství zemřelo miminko.
Rodičům pomáháme od první chvíle:

  • spolupracujeme při tvorbě plánů péče v nemocnici,
  • doprovázíme rodiny během těhotenství a porodu,
  • poskytujeme odborné sociální poradenství a poradenství pro pozůstalé,
  • podporujeme rodiny při zajištění pohřebních obřadů a rozloučení,
  • poskytujeme duchovní podporu rodinám,
  • zpětně dohledáváme uložené ostatky miminek (v případě neuskutečnění pohřbu),
  • kromě maminek a tatínků podporujeme i další členy rodiny jako sourozence nebo prarodiče.
Rodiče po ztrátě dítěte podporujeme i dlouhodobě:

  • tvoříme a kompletujeme memoryboxy a předáváme je rodičům a do nemocnic,
  • vedeme podpůrnou diskusní skupinu pro rodiče po perinatální ztrátě a budujeme další podpůrné i svépomocné skupiny,
  • pro rodiče organizujeme víkendové pobyty, duchovní poutě pro rodiny, putovní výstavy, benefiční koncerty a jiné osvětové akce,
  • realizujeme a podporujeme budování pietních míst.








Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme, že jste.

Dárce
9 000 Kč

Děkujeme za vaši práci a podporu, kterou věnujete všem rodičům, kteří utrpěli tak velkou ztrátu.
Velmi oceňujeme vytvoření memory boxů, které rodičům pomáhají uchovat si důležité vzpomínky a lépe se s celou situací vyrovnat.

Petr Čupera
5 000 Kč

Děkuji za Vaši práci, která pomáhá tam, kde je kvalitní a ucelená pomoc potřeba.

Dárce
300 Kč

Přišla jsem o moji holčičku ve 30TT, byli jste to vy, váš memorybox a všechny ty krásné věci v něm, co mi tak pomohly. Díky nim jsem s mojí Zuzankou napořád neviditelně propojená a díky nim jsem to dokázala zvládnou. Dekuju! Vaše práce má smysl.❤️

Klára Molnárová
1 000 Kč

Moc si vážíme Vaší práce a rádi jsme výtěžek z naší vánoční charitativní akce věnovali právě Vám!

Kabaret Punklesque

Děkuji za to, jak pomáháte…

Jana Snopková
3 000 Kč

Vaše práce má smysl! Přišli jsme o naši krásnou holčičku ve 29. týdnu těhotenství, z ničeho nic. Původně jsme nechtěli vůbec nic, nakonec jsme ale nesmírně vděčni za memorybox který tvoříte. Díky panence a náramku máme naši holčičkou pořád u sebe.

Maminka

Hrozně moc nám memorybox pomohl. Jsou tam vzpomínky, které už nám nikdo nevezme.

Lucie Pešková

V roce 2017 na zemřel syn, ve 32 tt. V té době jsme netušili, jak těžké životní období budeme muset překlenout. Přejeme mnoho sil všem rodinám, které prochází podobnou ztrátou.

Michaela Vostalová
1 500 Kč

Držíme pěsti:)

Eliška Maradová
5 000 Kč