Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Místo, kde žijeme: Pomozte Krafferově zahradě vyrůst!

V srdci Jindřichova Hradce se ukrývá původně barokní historická Krafferova zahrada. Místo s kouzelnou atmosférou jsme oživili a otevřeli veřejnosti před dvěma lety. Postupně opravujeme budovy starého zahradnictví i celý areál zahrady. Pomozte opravit Hrnkovnu, naši zahradnickou dílnu, abychom mohli pracovat pod střechou a měli prostor pro naše sezónní zahradnické workshopy pořádané pro veřejnost.

vybíráme od 21.12.2022

Zdvojnásobení částky

Každou korunu, kterou přispějete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč.
51 100 Kč
vybráno 51 % z 100 000 Kč

přispělo

48 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme tři zahradní architekti Anička, Honza a Míša, kteří ve volném čase žijí Krafferovou zahradou www.krafferovazahrada.cz. Před dvěma lety jsme si pronajali opuštěnou historickou zahradu v centru Jindřichova Hradce. Původně barokní zahrada, potom rodinné zahradnictví se stoletou tradicí, které bylo v druhé polovině 20. století zničeno, se mělo změnit na parkoviště. Celý areál v sobě nese otisk poctivého prvorepublikového řemesla a my věříme, že místa s duší nemůžeme nechat jen tak zmizet. Proto jsme se rozhodli zahradu zachránit a otevřít veřejnosti.
Míst, která v zahradě čekají na opravu, je hodně a musíme pečlivě vybírat, které přijde na řadu. Abychom mohli aktivity v zahradě rozvíjet, chceme opravit další z objektů bývalého zahradnictví. V tuto chvíli potřebujeme prostory pro práci pod střechou a místo pro sezónní workshopy pro veřejnost. Podpořte rekonstrukci dílny zvané „Hrnkovna“.
Každý rok se snažíme zahradu o kousek vylepšit. V letošní sezóně se nám ji povedlo z velké části vyčistit a udělat základní terénní úpravy. Díky podpoře našich příznivců jsme vybudovali hrubou stavbu zázemí zahrady a do léta bychom ho rádi zprovoznili. Pořádáme kulturní a společenské akce pod širým nebem, kterých se účastní čím dál víc návštěvníků. Letos vás přijelo z různých koutů ČR i ze zahraničí téměř 4 000 a to nám dělá obrovskou radost. Vlastní květinářství zásobujeme výhradně z květin vypěstovaných v zahradě. Pořádáme zahradnické workshopy, akce pro školy, poskytujeme terapeutické záhony handicapovaným a mnoho dalšího. Každého, kdo nás navštíví, rádi provedeme a podělíme se o naše zkušenosti.
Pokud se vám líbí, co v Krafferově zahradě děláme, pojďte do toho s námi a pomozte nám o kousek povyrůst! Náš projekt je podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Pokud se nám podaří vybrat víc, pořídíme do Hrnkovny také vybavení, které k práci potřebujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím Vám palce a přeji, ať se práce daří! Děláte ji příkladně

Vít Pošvář

Ať se dílo dařííí

Dana Stejskalová
500 Kč

Držím Vám palce!! Karel

Karel Slánský
2 000 Kč

Jste skvělí 👍👍👍

Helena Malá
500 Kč

Ukrutně vám fandím a přeju

Alena Jandíková
2 000 Kč

Ať vám to roste!

Tomáš Svoboda
1 000 Kč

Delate skvelou praci, drzim palce!

Peter Kováč
2 000 Kč

Přeji klidné a pohodové svátky vánoční a zdraví a štěstí v novém roce 2023. A ať se Vám Vaše dobré dílo daří.

Antonín Toman
2 000 Kč