TŘI, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Osvěta a poskytování informací

POKOJE S PŘÍBĚHY

Staňte se patronem pokoje s příběhy na den, dva či měsíc... Podpořte péči o nevyléčitelně nemocné v Hospici Dobrého Pastýře.

vybíráme od 1.2.2022
182 238 Kč

přispělo

31 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz


Pokoje s příběhy
Za dveřmi třiadvaceti pacientských pokojů Hospice Dobrého Pastýře se dosud odehrálo na dva a půl tisíce lidských příběhů. Ač každý úplně jiný a svůj, něco mají společné. Končí všechny do jednoho právě zde v cihlovém domě v srdci Posázaví.

Doprovázení a odcházení v bezpečném prostředí se špičkovou paliativní péčí, komplexní zdravotní, sociální, psychologickou i spirituální podporou je zásadní. Důležité a nenahraditelné.

My to víme. Víme, že i vy víte. Někteří ale nevědí. Pomozte nám, aby se dozvěděli. Věnujte nám vzpomínku na péči o vašeho blízkého u nás. Sdílejte s námi svůj příběh doprovázení prostřednictvím našich stránek www.hospic-cercany.cz/pokojespribehy a my ho vložíme do virtuální vzpomínkové zdi konkrétního pokojíku, kde váš blízký pobýval, kde zaznělo jeho poslední slovo, přání, nádech, výdech.

Společně tak poskládáme ze střípků vzpomínek mozaiku, jež vypoví svědectví o nepostradatelnosti hospicové péče. Že má smysl, hluboký smysl. A že si zaslouží po dlouhých letech systémové řešení jejího financování. Teď je víc než kdy jindy potřeba, aby ti, kteří mají možnost a moc jej hledat, věděli, jak důležité je najít ho. A do té doby, budeme doufat, že se najdou patroni, jež budou prostřednictvím svých darů bdít nad péčí a příběhy, které se v pokojích momentálně odehrávají…

Vytvořme a darujme si netradiční adventní kalendář s příběhy doprovázení v Hospici Dobrého Pastýře. Ode dneška každý den až do 23. prosince se otevřou dveře jednoho pokoje s našimi i vašimi vzpomínkami, jež se k němu vážou. Dívejme se společně, čtěme, poslouchejme, vzpomínejme… Dejme možnost těm, kteří tuto zkušenost nemají, zavnímat a pocítit, jak mimořádné a vzácné je být se svým blízkým v jeho posledních chvílích až do jeho posledního dechu. A proč má smysl být dárcem, patronem těchto chvil…

Dnes otevíráme první pokoj a sdílíme vlastní vzpomínky na silné příběhy, které se nás dotkly a zanechaly v nás hlubokou stopu… Vstupte, prosím, do pokoje číslo jedenáct… 

Proč patron pokoje na 1 den podpoří Hospic Dobrého Pastýře právě částkou 822,- Kč?
Náklad na péči na jeden den na jeden pokoj představuje částku 5479 korun. 65 % těchto nákladů nám pokrývají tržby od zdravotních pojišťoven, klientů a příspěvky na péči, 20 % nenárokové dotace, granty a stálé dary, 15 % nemáme stabilně pokryto, což je 300 030 Kč na pokoj na rok, 822 Kč na den.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jste úžásný a my za vše děkujeme🙏

Denisa Čechová
200 Kč

pokoj č. 18

Marie Klimešová

Pokoj číslo 10

Barbora Rejzková

Pro pokoj číslo 5

Martin Fojtů
24 660 Kč

Dobrý den,

prosím o zaslání potvrzení o daru i na email: mtmtmt@email.cz, byl to dárek pro Evu, tak jen, jestli vše proběhlo v pořádku. Děkuji a ať se Vám daří.

Martina Trnková

Eva Komárková
1 000 Kč

Oba s bráchou děkujeme jak jste se postarali o naše rodiče ❤️

Jana Zemková
2 000 Kč

Obdivuji vaši práci a elán, s jakým pečujete o své svěřence. Láskyplná vlídnost a laskavost je cítit na každém kroku. Přeji vám hodně sil a optimismu do dalších let.
S úctou, Iva

Ivana Lebedová
5 754 Kč

Klid v duši.

Olga Maláková

S láskou a úctou k Vašej práci❤

Mariana Malesová
822 Kč