POST BELLUM


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Paměť národa Střední Morava

Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví pamětníků z Olomouckého a Zlínského kraje, která nesmějí zmizet. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali.

vybíráme od 30.11.2022
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Existence naší pobočky nám umožňuje přiblížit se k zajímavým svědectvím v regionech a natáčet rozhovory s pamětníky ve studiích v blízkosti jejich domova. Kromě dokumentaristiky se věnujeme vzdělávacím projektům, pořádání výstav, setkání, besed a spolupracujeme s místními médii a úřady.

V Olomouci najdete v krytu civilní obrany v Bezručových sadech expozici Odkryté příběhy 20.století, kde se můžete zaposlouchat nebo zadívat do pohnutých osudů lidí i míst. 

Náš Institut jsme pro vás připravili jako veřejný kulturně-společenský projekt, kde se soustředíme na to, co umíme nejlépe: na popularizaci moderních dějin prostřednictvím autentických osobních svědectví vycházejících z 20 let budované sbírky vzpomínek Paměť národa. Od otevření v březnu 2022 jsme u nás přivítali více než 3000 návštěvníků z řad veřejnosti, škol a partnerských organizací. 

Kryt s plochou 561 m2 nabízí mnoho příležitostí dalšího využití. Současné hygienické podmínky nám však neumožňují genius loci krytu a jeho potenciál rozvíjet. 

Přispějte nám na pořízení vzduchotechniky do prostor krytu a pomozte nám prostor otevřít talentovaným lidem, současnému umění a vědě a připravit pro vás ještě lepší program! 

Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu