NoLog z.s.


Jiné

Podpořte provoz witter.cz

Witter.cz je server decentralizované platformy Mastodon který provozuje kolektiv NoLog.cz. Bez reklam, sledování a analýzy osobních údajů a bez cíle generovat zisk. Pomozte nám financovat jeho provoz.

vybíráme od 24.11.2022
31 631 Kč

přispělo

28 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Co je Witter

Witter.cz je server (instance) systému Mastodon, o něm bylo v poslední době napsáno mnoho, odkážeme tedy na sérii skvělých tipů od Daniela Dočekala, nebo na podcast Vinohradská 12 s Janem Cibulkou.
Naše instance má nyní přes 600 uživatelů a uživatelek a je otevřená každému, kdo chce s respektem k ostatním sdílet, informovat a diskutovat.



Kdo jsme

NoLog je kolektiv, který svými zkušenostmi z IT prostředí již několik let podporuje svobodně smýšlející jednotlivce i organizace v jejich snahách měnit svět k lepšímu.
Každému nabízíme bezplatné alternativy ke službám, za které uživatelé jinak draze platí svými osobními údaji.
Dokážeme poskytnout individuální podporu a nástroje organizacím, se kterými sdílíme společné hodnoty. Bez ohledu na to, zda by si to v komerčním prostředí mohly dovolit.
Existujeme díky dobrovolným příspěvkům, ze kterých hradíme provoz a správu naší infrastruktury.

Na co peníze využijeme

Witter.cz, stejně jako naše další služby provozujeme na vlastních serverech v datacentru v Praze. Elektřina a prostor v datacentru nás měsíčně stojí několik tisíc korun. Protože nebereme peníze od státu a naše služby nejsou zpoplatněné ani procpané reklamami, potřebujeme s náklady pomoci. Jedině tak dokážeme provoz udržet a rozšiřovat.
Proto ze všeho nejvíc oceníme pravidelný měsíční dar, protože i stovka měsíčně nám pomůže část nákladů pokrýt. 
S přivývajícími nároky na provoz potřebujeme také do naší infrastruktury přidat další servery a s tím se pojí jednorázové náklady na nákup hardware v řádu desítek tisíc korun.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Diky za sluzbu!

Michal Vyskocil
2 000 Kč