POST BELLUM


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Paměť národa Východní Čechy

Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví pamětníků z východních Čech, která nesmějí zmizet. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!

300 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Existence poboček Paměti národa nám umožňuje přiblížit se k zajímavým svědectvím v regionech a natáčet rozhovory s pamětníky ve studiích v blízkosti jejich domova. Kromě dokumentaristiky se v pobočkách věnujeme vzdělávacím projektům, pořádání výstav, organizaci besed, projekcí a vzpomínkových akcí. 

V Institutu Paměti národa v Pardubicích byla na jaře roku 2022 otevřena expozice, která vás pomocí moderních technologií a skutečných příběhů vtáhne do minulosti. Na začátku prohlídky si vyberete příběh, který budete v následujících devadesáti minutách sledovat, možná dokonce spoluprožívat. Pak už se necháte unášet vyprávěním pamětníka doplněným o projekce, netradiční efekty, rozšířenou realitu a interaktivní obrazovky. Jedná se o takzvané “muzeum nové generace”.

Cílem našich aktivit je pomoci společnosti nezapomínat, kriticky uvažovat, respektovat a kultivovat prostředí, ve kterém chceme společně žít. 

Věříme, že vyprávěním příběhů se předávají i hodnoty, a proto jsme odhodláni připomínat zkušenost s totalitními režimy 20. i 21. století. Budeme vděčni, když u toho budete s námi. Staňte se dárcem a pomozte nám pečovat o Paměť národa.

Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu