POST BELLUM


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Paměť národa Moravskoslezský kraj

Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví pamětníků z Moravskoslezského kraje, která nesmějí zmizet. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!

vybíráme od 23.11.2022
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Svědkové přelomových událostí, mnohdy tiší a nenápadní, jsou stále mezi námi a ve své skromnosti dosud čekají na možnost promluvit. Někteří z nich netuší, jak důležitá poselství přinášejí. Jejich povídání nejen posloucháme a natáčíme, ale i doplňujeme pomocí archivních pramenů, abychom tak lépe interpretovali příběhy spojené s moravskoslezskými městy a obcemi. To vše dále zprostředkováváme nejen mladším generacím ve školách, ale i široké veřejnosti pomocí výstav, dokumentů a besed ve spolupráci s místními médii a úřady.

Právě existence poboček Paměti národa nám umožňuje natáčet rozhovory s pamětníky ve studiích v blízkosti jejich domova. 

Jsme odhodláni připomínat nejen zkušenost s totalitními režimy 20. i 21. století, ale snažíme se zachycovat i důležité aspekty života v našem kraji v minulosti. Budeme vděčni, když u toho budete s námi. Staňte se dárcem a pomozte nám pečovat o Paměť národa. 

Děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu