Nevypusť Duši, z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Pečujte s námi o vysokoškolské duše v roce 2023

75 % duševních onemocnění se objeví před 24. rokem života člověka, tedy v období, pro které je typické vysokoškolské studium. Potíže, jako je syndrom vyhoření, zažije u některých oborů až 40 % studentů a studentek. Protože v Nevypusť duši víme, jakou sílu má prevence, všechny vybrané dary proměníme na včasnou pomoc pro mladé lidi v podobě workshopů na vysokých školách v roce 2023.

Záleží mi na vysokoškolských duších!

vybráno 31 % z 150 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na vysokoškolské duše záplata nestačí. Pečujte s námi o ně v roce 2023.

Duševní obtíže sice nejsou na první pohled vidět, ale jsou tady s námi.
Stejně jako nám bolavý zub může připravit dlouhou bezesnou noc, bolavá duše nás může o sny připravit úplně.

Proto se v příštím roce chceme starat o to, aby žádný mladý člověk na vysoké škole o své sny kvůli duševním potížím přijít nemusel.

Co díky vašemu daru budeme moct podniknout:

  • V roce 2023 na vysokých školách zrealizujeme 10 workshopů přizpůsobených potřebám vysokoškolských studentů a studentek.

  • Vysokoškolákům a vysokoškolačkám ukážeme, jak pečovat o své duševní zdraví, jak nakládat se svým časem a najít v něm rovnováhu a jak nakládat se stresem a tlakem. 

  • Zajistíme šíření informací o dostupných službách pro studenty a studentky tam, kde je to nejvíc třeba - na vysokých školách samotných. 

Váš dar pomůže až 200 mladým lidem nevypustit duši a pustit se do dospělého života. Mezi nimi budou i naši lektoři a lektorky - Adam, Josi, Míša, Bára a Janča.

Ti se všichni těšili na to, až nastoupí na vysokou školu. Zvládli maturitu, přijímačky a vybrali si obor, který je zajímá. Teď se zápalem studují a těší se, až budou pomáhat tvořit svět, ve kterém chtějí žít.

Ale - co to všechno obnáší? Ráno vstát, jít do školy, celý den se soustředit, odpoledne práce a před spaním ještě chvilka učení. Každý den. Vědí, do čeho šli, ale občas je toho zkrátka moc. Na koho se obrátit? A není to trapný?

Podobnou zkušenost jako naši lektoři a lektorky Adam, Josi, Míša, Bára a Janča si v sobě nosí většina vysokoškoláků a vysokoškolaček. Známe je z práce, z přednášek, nebo vedle nás sedí v tramvaji a každý má svůj vlastní příběh.

Pomozte jim dozvědět se, že na to nejsou sami.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji, že učíte studenty se vyrovnat s jejich těžkostmi, aby si zase mohli užívat život.

Aneta Zemanová

:)

Mirka B.
500 Kč

Moc rádi jsme s projektem Rapture a iniciativou Dancing For Mental Health přispěli, děláte to skvěle a držíme Vám v péči o vysokoškolské duše palce!

František Šalanda
14 750 Kč

💜

Dárce

Děkuji za Vaši práci.

Eva S.

Ja sama jsem na výšce měla psychické problémy a školu jsem kvůli tomu nedokončila. Tak snad pomůžete jiným, aby to zvládli!!

Dárce