ŽIVOT 90, z.ú.


Senioři

SÁM DOMA: Ztracen ve stáří

Pamatujete si na Kevina z filmů Sám doma? V prvním díle ho rodina o Vánocích zapomene v prázdném domě, napřesrok se Kevin omylem ocitne ztracený v ulicích vánočního New Yorku. Také senioři a seniorky se mohou cítit ztracení, pokud zůstanou na vše sami. Přispějte proto na tísňovou péči NADOSAH a darujte pocit bezpečí těm, kteří zůstali sami doma.

vybíráme od 24.11.2022

Darujte starším lidem pod stromeček skutečně vzácný dárek - možnost žít doma v bezpečí

Společně jsme překonali milník 480 000 Kč a vybrali jsme tak prostředky na zařízení tísňové péče pro 30 seniorů! Děkujeme Vám! 🙏 Sbírka ale ještě nekončí! Podaří se nám společně darovat život v bezpečí ještě dalším dvěma starším lidem? ❤️
508 531 Kč
vybráno 106 % z 480 000 Kč

přispělo

216 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Pomozte starším lidem znovu najít 
pocit bezpečí 🎄

Věděli jste, že většina lidí si přeje žít i ve vyšším věku v prostředí vlastního domova? Často proto stejně jako filmový Kevin zůstávají sami doma. Na rozdíl od něj však čelí nástrahám osamělosti každý den, nejen o Vánocích. I obyčejný pád pro ně může mít závažné následky. Přitom existuje služba NADOSAH, tísňová péče organizace ŽIVOT 90. Díky ní se mohou jejich domovy znovu stát bezpečným útočištěm, kde se už nikdy nemusí cítit ztracení.

Aktuálně bychom chtěli službu poskytnout alespoň 30 dalším seniorům a seniorkám, k tomu ale potřebujeme pořídit nová zařízení. Jedno takové stojí 16 000 Kč, což není malá částka. Když se nás však spojí víc, může mnoho starších lidí dostat už k těmto Vánocům skutečně vzácný dárek: šanci zůstat i v pokročilém věku doma, a přesto v bezpečí.

Jak to funguje? Díky SOS tlačítku, komunikační ústředně a čidlu pohybu se mohou starší lidé věnovat svým každodenním aktivitám. V případně nouze se s námi totiž spojí jediným stisknutím tlačítka a my k nim vyšleme pomoc.

K našim klientům vyjíždíme během noci až sedmkrát, ale nejezdíme nadarmo. V 90 % případů jezdíme k závažným případům, kdy senior zkolabuje, zraní se nebo není schopen vstát. V těchto situacích služba NADOSAH doslova zachraňuje životy a zdraví. 

Abychom službu mohli poskytnout dalším lidem, kteří ji potřebují, neobejdeme se bez Vaší pomoci.

Darujte proto i Vy starším lidem pod stromeček skutečně vzácný dárek: možnost žít doma v bezpečí 💚 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Společně jsme překonali milník 480 000 Kč a vybrali tak prostředky na zařízení tísňové péče pro 30 seniorů! Děkujeme Vám!🙏 Podaří se nám společně darovat život v bezpečí ještě dalším dvěma starším lidem? ❤️

Založení projektu

Děkuji za možnost podpořit důstojné a bezpečné žití seniorů v jejich domácím prostředí.

Bronislava Hostičková
500 Kč

kéž by to pomohlo ke kvalitnímu životu v důvěrně známém prostředí těm,
kteří si to tak přejí

Jaroslava Krupicová
500 Kč

Díky za Vaší práci.
🤍

Markéta Hlaváčková
500 Kč

Všem obdarovaným seniorům přeji, aby mohli co nejdéle žít doma, a přesto v bezpečí.

Petra
700 Kč

Moc hezká sbírka, má vtip, nehraje jen na city a navíc pomáhá starším lidem v dlouhodobém měřítku. Tento dárek neudělá radost jen jeden den v roce. Ráda jsem přispěla. ❤️

Dárce

Vážím si vaší práce.

Milena Vicenová
500 Kč