Step by Step ČR, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Podpořte změnu v českých školách

Představte si, že chodíte do školy, kde vás to baví a kde vám učení dává smysl. Chápete, co se zrovna učíte a k čemu vám to je. Když uděláte chybu, vysvětlí vám, že je to skvělý způsob, jak se z ní poučit a příště to zkusit jinak. Nedostáváte známky, ale používáte sebehodnocení a spolu s učitelem/učitelkou si nastavíte plán, kam se v jednotlivých oblastech můžete posunout. Učíte se používat kritické myšlení, přebírat zodpovědnost za svá rozhodnutí a umíte si poradit, když nastanou problémy. Umíte naslouchat a pomoct, když někdo potřebuje, a víte, že ostatní pomohou vám.

vybíráme od 11.11.2022

Chci podpořit změnu v českých školách

Svým finančním darem pomůžete zlepšit prostředí českých škol.
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Hledáme partnery, kteří nám pomohou změnit české školství.
Věříme, že jediný způsob, jak zlepšit svět, je dobře učit ty, kteří ho budou tvořit. 
Podpořte změnu v českém školství. Ovlivníte (nejen) svoji budoucnost...


Jsme jedna z mála neziskovek, které nabízí ucelený didaktický program pro děti už od předškolního věku, kdy se formuje vztah ke vzdělání. V tomto věku je více než kdy jindy třeba u dětí podpořit chuť se učit a nabídnout jim podnětné prostředí, aby svůj potenciál mohly naplno rozvinout.

Máme za sebou více než 350 školících akcí a úspěšných projektů, více než 10.000 proškolených pedagogů, v naší síti je 138 registrovaných škol s programem Začít spolu a máme 12 metodických ZaS center v regionech. Pedagogům poskytujeme metodickou podporu a rozvíjíme kolegiální spolupráci. Podílíme se na systémových změnách českého školství v projektech a spoluprací s ministerstvem a dalšími státními insitucemi, včetně vysokých pedagogických škol.

Můžeme ovlivnit mnohem více škol a víme, že o to mají zájem. Bohužel, bez podpory osvícených donorů nemůže organizace zaměřená na státní školy fungovat.

Abychom mohli podpořit změny na úrovni vzdělávacího systému ČR, potřebujeme podporu v těchto oblastech:
1. mzdy odborníků pro advokační práci a dlouhodobé projekty ovlivňující vzdělávací systém
2. stálé úvazky našich metodiků a koordinátorů odborných aktivit
3. provozní náklady organizace

Každá Vaše podpora má smysl.

DĚKUJEME!

Vzdělávací program Začít spolu®  (v mezinárodním označení Step by Step) je otevřený didaktický systém, který nabízí kvalitní a ucelené vzdělávání založené na konstruktivistické pedagogice a respektujícím přístupu k dítěti. Začít spolu je program hlavního vzdělávacího proudu, který je plně v souladu s požadavky Rámcového vzdělávacího programu pro MŠ a ZŠ. V ČR je realizován již od roku 1994. Jsme součástí mezinárodní vzdělávací sítě a kvalita pedagogické práce v programu je jasně definována standardy Kompetentní učitel 21. století: Mezinárodní profesní rámec kvality ISSA. 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu