Oblastní charita Červený Kostelec


Lidé s postižením Zdraví

DOMOVENKA - lehčí život s roztroušenou sklerózou

Žít doma. Pro většinu z nás normální. Pro vážně nemocné roztroušenou sklerózou pořádný oříšek. Sami se ani nepodrbou. Nerozsvítí. Nezapnou počítač. Mají přání, mají své sny. Chtějí, ale nemohou. Aby mohli žít doma, potřebují cvičit. Vy jim k tomu můžete pomoci právě teď. 1 Vámi darovaná Domovenka je 1 hodina péče odborníka, které vede k větší soběstačnosti... aby mohli opět žít doma! Kolik hodin dokážete darovat Vy?

1 755 722 Kč

přispělo

444 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU TRPÍ V ČR 25 000 LIDÍ.
Pojďme jim pomoci k větší soběstačnosti.  Díky jedné Domovence poskytneme nemocnému hodinu cvičení. Díky pravidelné měsíční Domovence jim dokážeme změnit život.

"Chtěl bych, aby se mnou táta mohl  zase vyrazit k moři "
Honza, 14 let
"Ještě před pár měsíci jsem mohla svého synka pohladit."
Anežka, 31 let
 "Díky Domovence jsem soběstačný. Můžu pracovat. Žene mě to dopředu. Chci se odvděčit."
Josef, 52 let


JAK DOMOVENKA FUNGUJE:
  • VYSLECHNEME nemocného a zjistíme, s čím se potýká
  • PROPOJÍME ho s konkrétním specialistou,
  • POMŮŽEME mu k větší soběstačnosti

CO VŠE DOMOVENKA ZAHRNUJE:
  • cvičení se specialistou (v rámci rehabilitačních pobytů v Domově sv. Josefa)
  • odborné poradenství po celý rok
  • propojení se specialisty v místě bydliště
  • podporu pečujících osob
  • asistenci ošetřovatelů
Díky Domovenkám pomáhají nemocným specialisté z mnoha oborů: psychoterapeut • fyzioterapeut • sociální pracovník • lékař • logoped • speciální pedagog • aktivizační pracovník • specialista na léčbu ran •


DOMOVENKA V MINULÉM ROCE
Pro rok 2022 jsme vybrali celkem 7709 Domovenek, které pomohly více než 750 nemocným na pobytové službě v Domově sv. Josefa i v domácím prostředí. Dále jsme pořádali vzdělávací akce a natočili instruktážní videa pro nemocné i pečující osoby. Podaří se nám to zopakovat i v roce 2023? Věříme, že s Vašimi Domovenkami ano!


Domovenku realizuje Domova sv. Josefa, specializované zařízení pro nemocné roztroušenou sklerózou, středisko Oblastní charity Červený Kostelec.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme všem, kteří nezapomínají ne nemocné roztroušenou sklerózou. Za rok 2023 jste darovali neuvěřitelných 7432 Domovenek. Ereskáři tak můžou cvičit každý den a zlepšují svůj zdravotní stav. Za všechny Vám moc děkujeme!

Už nyní se můžete zapojit a darovat Domovenku na příští rok → 
DOMOVENKA - lehčí život s roztroušenou sklerózou | Darujme.cz

Už zítra se se spoustou z vás uvidíme na tradičních Svatoanenských slavnostech, kde zahájíme novou kampaň Chytrý byty pro blbou nemoc. Ta pomůže dovybavit novou budovu sv. Františka, kde budou tři pokoje prošpikované nejmodernějšími technologiemi, které pomohou ereskářům k nácviku samostatnosti v domácím prostředí. 
To ale neznamená, že zapomínáme na Domovenky! Díky terapiím naši klienti zlepší svůj zdravotní stav a to je to nejcennější, co jim můžeme dát. Díky Vaší podpoře můžeme letos poskytnout už 6513 hodin rehabilitací a terapií. Děkujeme!

Světový den roztroušené sklerózy se každoročně oficiálně slaví 30. května. Tato celosvětová akce sdružuje komunitu lidí s roztroušenou sklerózou (ereskáři), aby se podělila o své příběhy a zvýšila povědomí o nemoci.
My vám dnes chceme z celého srdce poděkovat za podporu péče o naše klienty!

Máme nové rehabilitační přístroje! Do našich terapeutických programů jsme začlenili nové a inovativní rehabilitační přístroje, které pomáhají zlepšovat stav našich klientů s roztroušenou sklerózou a dávají jim naději zlepšení zdraví.
Více o přístrojích najdete na domovsvatehojosefa.cz 

V pátek 24. března proběhne MaRS, neboli Maraton s roztroušenou sklerózou. Jedná se o 24hodinový mezinárodní maraton cvičení pro pacienty s roztroušenou sklerózou i bez ní. Vítězem Maratonu s roztroušenou sklerózou je každý, kdo vezme život do vlastních rukou.

"Zůstat v pohybu je pro nás ereskáře velice důležité. S tím nám v Domově pomáhají i díky Domovenkám. Na MaRS se moc těším. Jsem zvědavá, co si na nás letos terapeutky opět vymyslely." - klientka Marta

K MaRSu se můžete připojit jednoduše i Vy. Stačí zítra vyrazit třeba na krátkou procházku nebo se zapojit jinou pohybovou aktivitou.

2609 Domovenek. Tolik jste jich už dokázali od listopadu darovat. 2609 hodin terapií, které pomohou našim klientům nejen v Domově ale i přímo u nich doma, zlepšovat jejich zdravotní stav. Děkujeme!

Děkujeme všem dárcům! K dnešnímu dni máme totiž už krásných 1 496 Domovenek! To znamená 1 496 hodin terapií, které zajistí větší soběstačnost našim klientům :) Už se moc těšíme na nový rok, kdy Domovenky začneme naplno využívat tam, kde je to nejvíce potřeba.

Všem našim úžasným dárcům přejeme požehnané vánoční svátky a mnoho pohody do roku 2023!

Světový den štědrosti, alias Giving Tuesday letos ukázal svou sílu! Díky všem štědrým dárcům už máme 692 Domovenek! Pomalu ale jistě je začínáme využívat. Díky nim mohla přijet i paní Aneta, která je tak blíže ke splnění svého snu - znovu si zatančit. Není to malý cíl, ale jak sama říká "není čas ztrácet čas."
Děkujeme, že pomáháte!

Za týden od spuštění Domovenky jste poukazů na cvičení darovali již 281! Všem děkujeme za úžasnou štědrost!  

Založení projektu

Finanční příspěvek 5.168 Kč byl vybrán během filmového festivalu Expediční kamera, který se konal 23. března 2024 v kině Retro v Zábřehu a jehož se jako hosté zúčastnili Honza Dušek a Petr Hirsch s filmem Černobyl na kolečkách.

Zdeněk David
5 168 Kč

Musíme si pomáhat 😘

Markéta Machavová
290 Kč

Dar, který má smysl.

Irena Jeřábková
290 Kč

Děkujeme Honzovi Duškovi a jeho kamarádům ze včerejší promítaní filmu Černobyl na kolečkách

Petr Novák
290 Kč

Velmi si vážím práce všech pečujících, největší obdiv ale patří samotným pacientům, kteří často i přes onemocnění neztrácí aktivní chuť do života. Ráda příspěvkem pomůžu k častější možnosti vrátit se domů a navštívit své blízké. Přeji hodně sil!

Jitka Jirankova

Myslíme na Vás! Držte se všichni. Máme také RS v rodině.

Libuše Vrlíková
2 900 Kč

Moc děkujeme a přejeme pevné zdraví !

Oblastní charita Červený Kostelec

Posíláme alespoň malou pomoc. Lenka a Kubík

Dárce
580 Kč

Velice děkujeme, každý dar je pro nás důležitý a pomůže přesně tam, kde má. ♡

Oblastní charita Červený Kostelec

Pevné zdraví a nervy všem!

Jan Dedek
290 Kč

Děkujeme a přejeme pevné zdraví i Vám! ♡

Oblastní charita Červený Kostelec

...za Všestranný sportovní klub, Choustníkovo Hradiště.

Jiří Hudok
5 800 Kč

Ráda bych řekla víc než jen děkuji... za vše, co děláte!

Eva Kličková

Děkujeme! ♡

Oblastní charita Červený Kostelec