Nedoklubko, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

PROSTOR PRO TATÍNKY V PORODNICI TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ

Narození miminka provází spousta emocí a dojmů. Je to velký okamžik nejen pro maminku, ale také pro tatínka. Pokud se narodí miminko předčasně nebo má špatnou poporodní adaptaci, do péče si jej bezprostředně po porodu berou neonatologové. V tento čas není vždy přítomnost rodičů možná. Novopečení tatínci zažívají neskutečně dlouhé minuty odloučení od své ženy i dítěte. Pojďme společně vytvořit tatínkům ve zlínské porodnici prostor, kde budou mít soukromí a čas zpracovat tuto situaci, než budou moci políbit svou ženu nebo poprvé uvidět své děťátko...

PROSTOR PRO TATÍNKY PŘEDČASNĚ NAROZENÝCH DĚTÍ

Pomozte nám zajistit dostatek financí na rekonstrukci prostoru v nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně.
15 300 Kč
vybráno 15 % z 100 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V letošním roce slaví Krajská nemocnice Tomáše Bati 95. výročí založení.  Zakladatelem byl Zlínský podnikatel, starosta, veřejný činitel, manžel a tatínek, Tomáš Baťa  (1876- 1932).  A právě na tatínky se nezisková organizace Nedoklubko spolu s gynekologicko- porodnickým oddělení zaměřuje v novém projektu. 
 
Oddělení neonatologie je místo, kde předčasně narozená miminka bydlí než vyrostou a mohou jít domů. Rodiče za nimi mohou chodit a být s nimi alespoň část dne. Tráví tam spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...
 

Pokud se narodí miminko předčasně, prvotní ošetření, zajištění životních funkcí nebo třeba zahřátí podchlazeného děťátka může trvat i desítky minut. Maminka se například probouzí z narkózy a tatínek zažívá neskutečně dlouhé minuty, kdy nemůže být ani s jedním z nich.

Právě pro tyto chvíle bychom rádi ve zlínské porodnici vybudovali místnost pro tatínky. Místo, kde mohou telefonovat a nerušit tím ostatní rodiče jejichž dítě právě přichází na svět. Místo, kde si může uvařit kávu, dát si vodu a zpracovat zážitek, který se mu po zbytek života vryje pod kůži. Místo, kde bude mít soukromí a čas, než bude moci políbit svou ženu nebo poprvé uvidět své děťátko.
 
Tento prostor vznikne jako součást porodních sálů a zároveň pár metrů od novorozenecké jednotky intenzivní péče.
Součástí zázemí pro novopečené tatínky bude zejména kuchyňská linka s kávovarem, dále pohodlná křesla a obrazy známé fotografky Silvie Valouškové, která se zlínskou porodnicí úzce spolupracuje již mnoho let, díky vlastní zkušenosti s předčasným porodem syna.

Pomozte nám vybrat cílovou částku na rekonstrukci prostoru pro tatínky předčasně narozených dětí ve Zlíně.
DĚKUJEME!
Vaše Nedoklubko


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za práci Nedoklubka a držím palce do.daldich dní

Martina Eichnerová
300 Kč

Peníze od maminek z Centra pro rodiny Vizovice

Dárce
1 700 Kč