Domov pro mne, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Dejte ten nejhezčí vánoční dárek dětem s postižením: ZÁŽITKY s kamarády

Zábavu a kamarády touží mít všechny děti bez rozdílu, tedy i ty s handicapem. Darujte dětem s mentálním nebo kombinovaným postižením kvalitní náplň volného času. Profesionálně vedené zájmové kroužky a příměstské tábory Domova pro mne umožňují dětem vlastním tempem rozvíjet své dovednosti při oblíbených činnostech a učit se vzájemné spolupráci.

vybíráme od 3.11.2022

Darujte dětem s postižením ZÁŽITKY s kamarády

Pomozte nám vykouzlit více úsměvů a rozzářit více dětských očí a podpořte naši činnost.
15 834 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Věříme, že každý bez ohledu na handicap má právo zažít obyčejné radosti, které k životu patří. Proto pro děti a mládež do 26 let s mentálním nebo kombinovaným postižením pořádá naše organizace Domov pro mne zájmové kroužky a příměstské tábory. K dispozici máme vlastní vybavenou bezbariérovou klubovnu v centru Brna, rádi ale s dětmi vyrážíme za zážitky do přírody.
„Moc mě jako rodiče hřálo u srdce, když jsem viděla nasazení všech asistentů, jejich trpělivé a vstřícné jednání a práci s našimi komplikovanými malými velkými dětmi. Úžasný nabitý program příměstského tábora, kde slovo nuda nemělo šanci!“ 
Kroužky se konají v průběhu celého školního roku. Děti díky nim rozvíjí své dovednosti skrze oblíbené činnosti a učí se spolupráci. Aktivity přizpůsobujeme dětem s těžším postižením, u nichž je zapojení do běžného kroužku obtížné.

Nabízíme pět skupinových kroužků: pohybový, výtvarný, hudební, poznávací a domácí nauky. Zakládáme si na osobním přístupu, a proto je v každé skupince maximálně 8 dětí. Vedle lektora se o děti starají dobrovolní osobní asistenti, kteří jim pomáhají se zapojením do programu a sebeobsluhou. Nabízíme také dvě individuální aktivity: logohrátky a relaxaci, kde se vždy zaměřujeme na specifické potřeby a rozvoj konkrétního dítěte.
Příměstské tábory pořádáme v době jarních, letních i podzimních prázdnin. Pro účastníky zajišťujeme pestrý program a celodenní péči zkušených osobních asistentů. 

Profesionálně vedené aktivity mají zásadní vliv na rozvoj osobnosti dítěte do budoucna, jeho sebevědomí, psychickou pohodu a tělesnou regeneraci. Takto cíleně zaměřených kroužků a táborů je v Brně a přilehlém okolí stále nedostatek a zájem ze strany rodičů handicapovaných dětí je velký. Díky vaší podpoře budeme moci rozšířit kapacity a nabízené služby, připravit dětem nové zážitky, ale také pořídit nové vybavení klubovny a speciální pomůcky. 

Pomozte nám vykouzlit více úsměvů a rozzářit více dětských očí tím, že nás v naší činnosti podpoříte!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce!

Lucie R.