Tři ocásci sou družstvo. Sociální družstvo!


Kultura, umění a historie

Podpořte vydání knihy PŘEPISOVAT PRAVIDLA: ANTIPRŮVODCE LÁSKOU, SEXEM A VZTAHY!

Čtvrtá kniha družstevního nakladatelství Nevim kolektivu Tři Ocásci se tentokrát zaměřuje na vztahy, identity, lásku, konflikty a genderové role. Překlad nebinární terapeutky a spisovatele Meg-John Barker Přepisovat pravidla: Antiprůvodce láskou, sexem a vztahy se nesnaží zprostředkovat dogmatické návody “jak na to” po vzoru klasických vztahových příruček. Zdůrazňuje naopak, že neexistuje jedno správné řešení a přesná pravidla, která máme následovat, ale pestrost v přístupech. A nabízí cesty, jak porozumět svým potřebám a jak být otevřená a tolerantní k potřebám druhých.

vybíráme od 2.11.2022

Podpořte vydání knihy PŘEPISOVAT PRAVIDLA: ANTIPRŮVODCE LÁSKOU, SEXEM A VZTAHY!

Čtvrtá kniha družstevního nakladatelství Nevim kolektivu Tři Ocásci PŘEPISOVAT PRAVIDLA: ANTIPRŮVODCE LÁSKOU, SEXEM A VZTAHY! se tentokrát zaměřuje na vztahy, lásku, konflikty a genderové role a identity.
33 809 Kč
vybráno 68 % z 50 000 Kč

přispělo

70 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte vznik nové knihy družstevního nakladatelství Nevim Přepisovat pravidla: Antiprůvodce láskou, sexem a vztahy! Pokud přispějete 400 Kč a více, dostanete výtisk knihy jako dárek!

Čtvrtá kniha družstevního nakladatelství Nevim kolektivu Tři Ocásci se tentokrát zaměřuje na vztahy, identity, lásku, konflikty a genderové role. Překlad nebinární terapeutky a spisovatele Meg-John Barker Přepisovat pravidla: Antiprůvodce láskou, sexem a vztahy se nesnaží zprostředkovat dogmatické návody “jak na to” po vzoru klasických vztahových příruček. Zdůrazňuje naopak, že neexistuje jedno správné řešení a přesná pravidla, která máme následovat, ale pestrost v přístupech. A  nabízí cesty, jak porozumět svým potřebám a jak být otevřená a tolerantní k potřebám druhých. 

Meg-John Barker témata vztahů, lásky a sexu na rozdíl od mainstreamových terapeutů a vztahových poradkyň nevnímá odtrženě od sociálního kontextu. Ukazuje, jak nás ovlivňuje patriarchální, kapitalistické a hierarchické nastavení západní společnosti. A navazuje na levicové feministické, černé a queer autorky, které patriarchální, mocenské i koloniální vzorce naší společnosti v řadě textů demaskovaly. Meg-John radí, že když se chceme vztahy zabývat poctivě, musíme pochopit, jak se v nás různé formy dominance otiskly - ať skrze popkulturu, rodinu nebo práci.

Kniha obsahuje mnoho cvičení, příkladů, příběhů a ilustrací, které čtenáře a čtenářky jednoduše nasměrují k zamyšlení a vnitřnímu prozkoumání svého nastavení a postojů. Kniha tak témata queeru, polyamorie, tělesnosti, různých sexuálních praktik a genderových identit srozumitelně přibližuje široké veřejnosti. 


Meg-John Barker: Přepisovat pravidla: Antiprůvodce láskou, sexem a vztahy

460 stran

www.nevim.cz



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Thank šuei

Martin Pufin
400 Kč

lasku a tesim see

Jantra Šímová
400 Kč

Veď vy viete ♥️

Karolína Poláčková
666 Kč

velice se tesim!🧡

Dany Nik
400 Kč

lásku všem

Irena Škodová
500 Kč

Love!

Hana Zoor Svačinková
400 Kč

<333333 :P

mady
400 Kč

Držím Vám palce!

Kamila Máchová
400 Kč

těším se moooooc 🌷🌞

Mikuláš Rýže
400 Kč

❤️

Oldřich Tristan Florian
1 000 Kč