Centrum hiporehabilitace Mirákl, o.p.s.


Lidé s postižením Zdraví

Slavíme 10. narozeniny a vyzýváme dárce, aby nám pomohli pomáhat 😊

Jsme hiporehabilitační zdravotnické zařízení a již 10 let pomáháme dětem se specifickými potřebami pomocí koní. V péči máme více než 150 dětí a dlouhou čekací listinu. Pro děti pořádáme týdenní pobyty, v rámci kterých nabízíme komplexní péči, která zahrnuje mimo jiné canisterapii, arteterapii či muzikoterapii. Naše děti milují koně a v průběhu pobytů ani nevnímají, že absolvují léčbu. Dělají pokroky a my i jejich pečující z toho máme nesmírnou radost. Podpořte naši činnost a buďte tak i vy součástí pokroků malých jezdců.

vybíráme od 2.11.2022

Pomozte nám dělat profesionální hipoterapii a finančně ještě více nezatěžovat pečující

Rostou ceny. Vše zdražuje. Hipoterapie pro děti se speciálními potřebami ale může být výjimkou. Naše roční náklady jsou téměř 5 miliónů korun. 80 % nákladů hradí rodiny dětí se speciálními potřebami v podobě poplatku za hiporehabilitační pobyty. Zbylých 20 % nákladů pokrýváme z jiných zdrojů. Z grantů, dotací, příspěvků a také z darů. Čím více vybereme, tím větší provozní jistotu máme na další měsíce. Nechceme ještě více zatěžovat rodiny dětí se speciálními potřebami, jejichž rozpočty jsou již tak dost napjaté. Raději hledáme cesty, jak pokrýt oněch 20 % nákladů. Jsme moc rádi za každého dárce. Věřte, že váš dar využijeme do posledního haléře. Pomozte nám pomáhat a slavte spolu s námi.
36 200 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hipoterapie je forma fyzioterapie, která využívá pohyb koňského hřbetu v kroku pro zlepšení pohybových dovedností klientů. Mrkněte na naše nejnovější video, ze kterého na vás dýchne atmosféra našich pobytů:
 
Sami tomu nemůžeme věřit, ale opravdu dětem pomáháme již 10 let. Organizaci založila Mgr. Kateřina Maříková. Rozhovor s ní o tom, jaké to tenkrát bylo a mnohem více si můžete přečíst v rozhovoru na našich webových stránkách.

Podílíme se i na rozvoji hiporehabilitace jako léčebné metody v České republice. Jsme jediné středisko, které získalo akreditaci Ministerstva zdravotnictví. Naše metodika práce je oficiálně uznávaný fyzioterapeutický koncept k výuce hipoterapie jako léčebné metody. Spolupracujeme s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy. 

Slavíme 10. narozeniny a jedeme na plný plyn. Kromě toho, že máme v péči děti s nejrůznějšími neurologickými a ortopedickými diagnózami, genetickými onemocněními, poúrazovými stavy, či děti s hybnými nebo kognitivními poruchami, tak navíc podporujeme speciální výzkumné projekty. V současné době v Miráklu probíhají dva, a to na Downův syndrom a Spinální muskulární atrofii.

Pomáhat můžeme díky velké spoustě lidí, kteří naši činnost podporují. Staňte se jedním z nich. I příspěvek 100 Kč nám pomůže pomáhat. 😊

Více informací o Miráklu na: 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

:)

Dárce

Díky za to co děláte ❤️

Dárce
10 000 Kč