Hnutí DUHA Šelmy


Životní prostředí Zvířata

Přidejte se k ochráncům šelem

Abychom mohli v monitoringu ohrožených šelem a v jejich ochraně pokračovat, musíme to zaplatit. Pronájem chat pro dobrovolné mapovatele, odběrové sady, genetické analýzy, fotopasti, baterky a SD karty, stejně jako práce našich zaměstnanců - to vše jsou pravidelné položky v šelmím rozpočtu.

vybíráme od 24.11.2022

Přidejte se k ochráncům šelem

Bez vás to nedokážeme. Získejte s námi pro šelmy potřebných 100 000 korun. Pro ochranu šelem je navíc zásadní návaznost a dlouhodobost našich aktivit. Zvažte prosím pravidelnou podporu.
161 165 Kč
vybráno 161 % z 100 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

 Darujte a staňte se ochráncem šelem.


Mladí vlčí vandalové škodí na duhovém majetku! Zvědavá mláďata prostě občas neodolají této zvláštní krabičce... A my zase neodoláme už nyní oslavovat - 100 tisíc korun se v šelmí výzvě podařilo vybrat celé dva týdny před koncem!

Pomoci šelmám ale můžete dál! Výzva zůstává otevřená do konce roku a celá vybraná částka poslouží velkým šelmám a jejich ochraně v České republice.

Staňte se i vy dárci Hnutí DUHA Šelmy. Každá pomoc je velká pomoc.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu



I nám se občas něco nepodaří. Při jedné kontrole fotopasti jsme v terénu zapomněli významnou součást vybavení - podprdelník. O měsíc později jsme fotopast kontrolovali znovu a ta nám vyjevila svá tajemství - podprdelník odnesl mladý vlk! 

Podívejte se sami, jak se o naše terénní vybavení postaral... 



Narodili jsme se v Beskydech a zrovna si vyjasňujeme nějaké sourozenecké spory…není to ale nic vážného, jsme přeci členy jedné smečky. Takové vlčí rodiny, jako je ta naše, jsou teď v Beskydech čtyři - v Javorníkách, ve Slezských Beskydech a v Moravskoslezských Beskydech.

V našich teritoriích ale nejsou jen bezpečná místa,
skýtající klid pro hry a učení. Každý rok se v Beskydech rozrůstají pro nás nebezpečné silnice a zástavba a jen letos tu už dva vlci zemřeli pod koly aut. Proto potřebujeme, aby naše zájmy a bezpečný průchod krajinou někdo hájil. Prosím darujte Hnutí DUHA Šelmy dar pro zajištění lepší ochrany našich domovů včetně míst, kde je náš volný pohyb ohrožený.


Vlče přenášené na videu mámou vlčicí se narodilo letos na jaře na Broumovsku. Na videu ho vidíte jako několikadenní, teď už se spolu s ostatními členy smečky učí lovit a objevuje teritorium. Ne všichni vlci na Broumovsku ale mají takové štěstí - v zimě tu byl jeden z nich upytlačen. Na vlky čeká v české krajině mnoho nástrah. Někteří skončí pod koly aut, jiní rukou člověka.

Momentálně potřebují šelmy do konce roku získat 100 000 korun. Staňte se i vy dárci Hnutí DUHA Šelmy. Každá pomoc je velká pomoc.

Založení projektu

Všem šelmám držím pěsti a přeji spokojený život!

Jaroslava Dufková
500 Kč

Velké šelmy musíme chránit, patří do naší přírody. Příroda je potřebuje.

Pavel Panev
2 500 Kč

Od L+H+M+A z letošního mikulášování :-)

Lucie Skříčková
3 000 Kč

Přeji všem vlkům zdárné přežití v říši šelmy nejhorší - člověka.

Jiřina Fuksová
1 000 Kč

Děkuji za ochranu šelem. Jste skvělí! Požehnané Vánoce, hodně úspěchů v novém roce 2023!

Alice Oppová
1 000 Kč

Děkuji Vám za to, že odvádíte skvělou práci.

Lukáš Smolík
1 000 Kč

Ať se vlčatům daří. A samozřejmě stále platí: "Jenom krysa střelí rysa"

Přemysl Baleka
5 000 Kč

Ďakujem za vaše úsilie pri ochrane nádherných stvorení. Nech sa vám darí!

Ľubica Trubíniová
770 Kč

Hodně štěstí, šelmičky!

Dárce
500 Kč

Podporujte i vy vlky v naší krajině!

Jaroslav Smetana
500 Kč