Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče

Odlehčení a pomoc

Pokud chcete pečovat, je nutné opečovat sami sebe. To říkáme všem našim pečujícím. Pomáháme těm, kdo se starají o své blízké, kteří jsou nevyléčitelně nemocní. Na základě zkušeností víme, že je důležité mít dostatek sil pro celou dobu péče, a to není snadné. Někdy může pomoci nechat se na určitý čas v péči vystřídat či si říci o pomoc. Máme pro to proškolené pečující asistenty a dobrovolníky, kteří přijedou za rodinou domů, nabízíme i krátkodobé odlehčovací lůžkové pobyty v našem michelském domě. Pomozte nám odlehčit pečujícím. 🙏

vybíráme od 31.10.2022
186 000 Kč

přispělo

34 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomocí našich služeb podporujeme zachování přirozených vazeb a důstojný život v domácím prostředí pro dlouhodobě těžce nemocné pacienty. Pečující tak mohou získat čas pro sebe, odpočinout si, věnovat se svým zálibám či zařídit si vše potřebné. Odlehčovací služby nabízíme i klientům, kteří nejsou v hospicové či ambulantní péči Cesty domů. Proškolení asistenti také předávají své zkušenosti a praktické znalosti dál. Učí pečující přímo v rodině nebo se podílí na pravidelných workshopech pro neformálně pečující ve vzdělávacím centru Cesty domů v Michli. 

Asistenti a asistentky Terénních odlehčovacích služeb docházejí za nemocnými do jejich domovů a podporují je v činnostech spojených s každodenní péčí o sebe sama. Služba umožňuje lidem zůstat v domácím prostředí i v situaci těžké nemoci. Nejčastěji pomáhají s oblékáním, stravováním, hygienou apod. Nemocnému dělají na čas společnost v čase nepřítomnosti pečujících. 

Pobytové odlehčovací službynabízejí nepřetržitou péči lidem v pokročilých a konečných stadiích nevyléčitelné nemoci. Staráme se o klienty upoutané nemocí trvale na lůžko a umožňujeme odpočinek jejich pečujícím, kteří tak načerpají síly na další péči. Domácí a přívětivé ubytování v jednolůžkových pokojích s koupelnou, stravování dle individuálních potřeb, pravidelné odpolední aktivity, procházky, možnost přespávání rodinných příslušníků či domácích mazlíčků .. a především vlídný a milý personál. Díky tomu všemu se k nám řada klientů ráda opakovaně vrací.

Praktický kurz pro neformálně pečující
každý měsíc v nabídce vzdělávacích akcí Cesty domů


Máme širokou náruč
článek o terénních odlehčovacích službách Cesty domů

Můžete nám v tom pomoci. Bez individuálních i firemních dárců se neobejdeme. Děkujeme.





Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.