Oblastní charita Červený Kostelec


Lidé s postižením Zdraví

Výtah pro Domov svatého Josefa

V současné době je přístup do horních pater naší odlehčovací služby řešen vnitřní plošinou. Příliš malý prostor dovoluje převézt pouze jednoho klienta na invalidním vozíku, do kabinky se však nevejde doprovod klienta a už vůbec ne lůžko. Vzhledem ke zdravotnímu stavu většiny našich klientů tak jde o složitý a nevhodný způsob přepravy. Věříme, že společně s Vámi dokážeme tento palčivý problém vyřešit!

vybíráme od 16.9.2022
337 809 Kč
vybráno 169 % z 200 000 Kč

přispělo

286 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dům sv. Kláry v areálu Domova svatého Josefa poskytuje ubytování a péči lidem s roztroušenou sklerózou na odlehčovacích pobytech. Ty jsou určeny pro nemocné, kteří žijí se svými rodinami v domácím prostředí. Péče o ně je však velmi náročná fyzicky i psychicky. Pečující osoby tak můžou díky této službě nabrat nové síly a oddychnout si a klienti se zde naučí nové rehabilitační techniky. Naberou další zkušenosti, odpočinou si a třeba najdou i nové přátele.

Dům svaté Kláry je jedinou z budov Domova, kde není vhodný lůžkový výtah 

Vybudování takového výtahu je drahá záležitost přesahující částku tří milionů korun. Tato investice je však více než nutná. Dotace a firemní dary pokryjí většinu z této částky. Zbývá nám získat 200 000 korun.
 


Převoz stávajícím výtahem všech klientů k obědu, společenskému posezení nebo hrám, rehabilitaci a dalším činnostem může trvat až 40 minut!
Navíc se může poměrně často stát, že naši klienti ve výtahu uvíznou. Viníkem je špatný a zastaralý typ výtahu, který není stavěn pro elektrické invalidní vozíky a už vůbec ne pro lůžka.

Naším cílem je nejen efektivnější poskytování odlehčovací služby, vyšší míra soběstačnosti klienta, podpora společenské aktivity, vyrovnání se s nemocí, stabilizace a zlepšení zdravotního stavu, ale i větší sebevědomí nemocného v domácím prostředí. Více o projektu na: www.domovsvatehojosefa.cz/vytah-pro-odlehcovaci-sluzbu.html

Pomozte našim klientům k bezpečné přepravě a lepšímu využití odlehčovací služby i vy.
 
Upřímně za Vaší podporu děkujeme. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pomalu ale jistě se blížíme k dokončení! Nově se začaly usazovat skla a výtah tak začná vypadat jako výtah. Moc se těšíme na výsledek.

Díky 168 dárcům, jsme dnes dosáhli cílové částky 200 000 korun!
Dárci, kterým jsme posílali v září tištěný bulletin přihodili dalších 130 000 Kč.
Jsme nesmírně vděčni všem, kteří přispěli!
Stavba nového výtahu je velice nákladná a proto probíhá i jednání s firmami, které nám s výstavbou finančně pomohou. Pomůže nám i výtěžek z prosincového benefičního koncertu Bratrů Ebenů a novoroční Tříkrálová sbírka. 

Nový výtah už se pomalu rýsuje. Za budovou sv. Kláry byla dnes dokončena nová ocelová konstrukce. Výtah bude rychlejší a hlavně také bezpečnější. Dokáže převézt i nemocné na elektrické vozíku. Odlehčovací službu s rehabilitací tak budou moci využít lidé, kteří sem dříve právě kvůli výtahu nemohli. Díky Vám ✔.


Děkujeme za úžasnou podporu. ❤ Pomalu ale jistě se blížíme k cíli. Máme dokončené výběrové řízení, díky kterému se také podařilo výslednou cenu trochu srazit. A klienti odlehčovací služby se už stejně jako jejich pečovatelé těší na to, jak jim výtah usnadní práci. ☺

Založení projektu

Přeji hodně sil.

Kryštof Čonka
16 876 Kč

To dáme, nemám strach👍. Už zbývá jen kousíček k tomu úžasnému konci, a to bude nový výtah👏

Dana Koubová
1 000 Kč

Přeji hodně sil a děkuji za všechny,o které se tak úžasně staráte! Jste skvělí!!!

Lenka Mentziková

bylo mi potěšením přispět k tak důležitému projektu

Alex Taddei

Děláte moc dobrou věc

Adam Baudiš
1 000 Kč

Děkujeme Vám všem za podporu. ❤ Nový výtah neskutečně ulehčí život v Domově sv. Josefa. Jak nemocným, tak zaměstnancům. Bude rychlejší a hlavně také bezpečnější. Dokáže převézt i nemocné na elektrické vozíku. Odlehčovací službu s rehabilitací tak budou moci využít lidé, kteří sem dříve právě kvůli výtahu nemohli.

Oblastní charita Červený Kostelec

Výtah je nejlepší vynález 🙏🏼 😍🌈

Nebul_tady

Karolina Zelena
1 000 Kč

Hodně štěstí a zdraví, Všem !

Jiří Kotyk
200 Kč

Hodně zdraví a dobré nálady 🙂. HV.

Hana Vostřáková
1 000 Kč

Děkujeme Vám za úžasnou podporu a milá slova. Obojí je hnacím motorem pro naši práci. Píšete, že se jedná o malé příspěvky. Pro nás mají ale ohromnou cenu. Děkujeme. Bez Vás by výtah nebyl.

Oblastní charita Červený Kostelec

Ať se všem daří 🙂

Dagmar Holcová
600 Kč

Jste úžasní a darovat peníze vašemu zařízení má smysl🙂

Dana Koubová
1 000 Kč