Cool Critters z.s.


Zvířata

Pomozte nám zaplatit vyšetření pro fenečku Tinu

Maličká Tina k nám přišla hubená, slaboučká a s bronchitidou. Už jsme si mysleli, že jsme ji dokázali vytáhnout z nejhoršího a čeká ji konečně spokojený život. Jenže pak přišly záchvaty. Tina musela podstoupit řadu vyšetření, abychom zjistili, co ji trápí.

vybíráme od 9.9.2022
13 000 Kč
vybráno 43 % z 30 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Maličká Tina měla v životě velkou smůlu. Nikdy nepoznala život v pohodlí a bezpečí domova. Přišla k nám z velkého útulku z Ukrajiny, kde ji našli na ulici, pokrytou klíšťaty, slabou a vyhublou. Když přišla k nám, trpěla bronchitidou. Mysleli jsme si, že když ji vyléčíme a zároveň dokážeme zvýšit její váhu na zdravou úroveň, bude si moct brzy hledat nový domov. Bohužel ale Tině nebylo přáno.

Tina našla dočasnou péči, ale ukázalo se, že to s ní není tak jednoduché. Domácí pejsek v dočasné péči ji nepřijal, protože i když je Tina nekonfliktní, nemůže být s ostatními psy pohromadě. Žene ji hlad a neustále se snaží dostat k jídlu a to za každou cenu. Klidně se drápe jinému psovi přes záda a tím pokouší jeho trpělivost. Nebo zkouší sežrat vybavení bytu, čímž může sama sobě ublížit. A ani přes tenhle vlčí hlad a chuť k jídlu Tina stále nezačala nabírat na váze.



Musela se tedy vrátit k nám do azylu a tehdy se objevil další problém. Tina začala trpět záchvaty. Urgentně jsme pro ni proto hledali další dočasnou péči, takovou, kde by byla pod stálým dozorem a hlavně blízko veteriny, kde podstupovala testy, abychom zjistili, co ji trápí. A podařilo se. Začala brát léky na epilepsii, naučila se fungovat v domácnosti, konečně trošku přibrala.

Jenže potom záchvatů přibylo a už nebylo možné na nic čekat. 7. 9. 2022 byla Tina převezena na veterinární kliniku Jaggy v Praze a 8. 9. podstoupila veškerá dostupná vyšetření, včetně magnetické rezonance. Museli jsme vyloučit všechny možné potíže, kterými by mohla trpět, abychom věděli, jestli jí máme jak pomoct. Závěrem je, že Tina trpí idiopatickou epilepsií. Bude dostávat vyšší dávky léků a uděláme maximum pro to, aby měla spokojený a pohodlný život a abychom s pomocí medikace snížili množství záchvatů na minimum.



Vyšetření a hospitalizace Tiny stály přes 30 000 Kč. Je to velká částka za jednoho pejska, ale Tina si zasloužila svoji šanci a ani na vteřinu jsme neuvažovali, že bychom jí nedopřáli potřebnou péči. Pokud byste nám mohli pomoci zalepit díru, kterou nám to udělalo do rozpočtu, budeme vám my i Tina moc a moc vděční!!! Předem všem dárcům děkujeme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

♥️

Sinead Phelps
20 €