Charita Vsetín


Senioři

Auto pro Stacionář Magnolia

Stacionář Magnolia je jednou ze služeb Charity Vsetín. Je určen seniorům ve věku od 65 let, kteří trvale žijí ve svém domácím prostředí, ale kvůli své snížené soběstačnosti potřebují zajistit péči a bezpečné zázemí během dne. Pobývají tak v denním stacionáři v době, kdy je jejich pečující osoba nebo příbuzný v zaměstnání.

vybíráme od 4.9.2022

Auto pro Stacionář Magnolia

S mottem „S námi nejste sami...“ pomáhá již třicet let Charita Vsetín zajistit sociální služby ve Vsetíně a okolních obcích. "Nyní prosíme o pomoc my Vás, nenechávejte nás v tom sami! Pomozte nám s koupí nového vozu pro Stacionář Magnolia! Každá darovaná koruna se počítá a bude pro nás velkou pomocí! Děkujeme."
1 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Stacionář Magnolia nabízí svým uživatelům denně od pondělí do pátku pestrý a zajímavý program. Cílem služby je především to, aby se zde senioři cítili dobře, popovídali si se svými vrstevníky a mohli se aktivně věnovat činnostem, které je baví. Za příznivého počasí mohou uživatelé trávit čas v charitní zahradě, věnovat se mobilní zahrádce, dopřát si relaxaci v masážním křesle nebo s doprovodem pečovatelek společně podnikat vycházky na  zajímavé akce, probíhající ve městě Vsetíně.

 Při řadě činností se stacionář neobejde bez auta. To současné už dosluhuje.  
„Náš současný vůz už přestává sloužit svému účelu. Auto stacionáře využíváme opravdu denně a nepřetržitě. Vozíme v něm klienty, dovážíme obědy, nákupy, nebo podnikáme společné výlety. Rádi bychom pořídili nový prostorný vůz pro 5 až 7 osob s oboustranným posuvným otevíráním dveří, klimatizací, vyvýšenými sedaly pro snadné nastupování, a velkým variabilním kufrem, ve kterém bychom mohli převážet invalidní vozíky a jiné kompenzační pomůcky,“ uvádí Eva Juřičková, vedoucí Stacionáře Magnolia.
 
Protože Charita Vsetín v současné době nemá finance na zakoupení takového motorového vozidla, rozhodla se požádat o pomoc širokou veřejnost. 
 „S námi nejste sami...“ je mottem a sloganem Charity Vsetín. 
Nyní prosíme o pomoc my Vás, nenechávejte nás v tom sami! Pomozte nám s koupí nového vozu, každá darovaná koruna se počítá a bude pro nás velkou pomocí! Děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu