Nadace Via


Životní prostředí

Pro zdravou přírodu na Praze 10

Jsme základní organizace Českého svazu ochránců přírody z Prahy 10 – Malešic. Dlouhodobě se věnujeme ekologické výchově a práci pro přírodu. Příspěvkem na náš projekt podpoříte druhovou rozmanitost drobných živočichů a ptactva v místních lesích a zelených vnitroblocích a stromořadích celé Prahy 10.

vybíráme od 23.8.2022

Zdvojnásobení

Každou korunu, kterou darujete, JRD GROUP zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč!
49 550 Kč
vybráno 99 % z 50 000 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme základní organizací Českého svazu ochránců přírody se sídlem v Praze 10 – Malešicích. Dlouhodobě se věnujeme ekologické výchově a práci pro přírodu. Naši členové pečují o několik naučných stezek a chráněných území v Praze.

Jsme akreditovaným ekocentrem ČSOP a součástí dobrovolného konsorcia pražských ekoporaden Ekoporadny Praha. A příroda je ve městě ve skutečnosti skoro na každém kroku. Naši pozornost si zasluhuje každý zelený kout nebo cíp lesa. Ve městě jich není vždy úplně mnoho a vždy tak poskytují úkryt nebo místo života pro některého živočicha či rostlinu.
A právě na podporu úkrytů a nabídku potravy drobným živočichům a zejména ptactva cílí náš projekt. Váš příspěvek podpoří nové úkryty živočišných druhů a dobrovolnickou péči o ně v naší domovské městské části Praha 10. Dnes zde pečujeme o půl druhou stovku ptačích budek, z nichž je jedna třetina po 10 letech v již dožívajícím stavu. Dalších nových 50 budek chceme umístit do dalších zelených koutů naší Desítky. Pořídíme si jeden nový žebřík, abychom budky čistili bezpečně a zvládli pracovat na dvou místech současně. Zakoupíme také materiál na ptačí krmítka, která budou před zimou rozmístěna na vhodná klidová místa po Praze 10. V Malešickém lese umístíme také několik krmítek pro veverky. A v neposlední řadě při plné podpoře vydáme další ekovýchovné texty, které jsou nezbytným teoretickým pomocníkem pro praktickou podporu přírody ve městě.
Naše organizace byla historicky založena v roce 1980, v roce 1989 byl při organizaci založen turistický oddíl mladých ochránců přírody Ginkgo a od roku 2004 fungujeme v Malešicích také jako středisko ekologické výchovy Ekocentrum Malešice. Od roku 2011 v naší domovské čtvrti působíme též jako komunitní iniciativa Naše Malešice. Naším cílem je rozšiřovat zdravé environmentální povědomí, propagovat šetrný přístup k životu a umožňovat setkávání lidí se společnými zájmy – zdravou přírodou a kvalitním prostředím pro život. Děkujeme, že nám pomůžete v našem poslání pokračovat. Každou korunu, kterou darujete, JRD GROUP zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🎁🎄  6000,-

Založení projektu

pro pestřejší přírodu ve městě

Dárce
21 500 Kč

Dar radního pro ŽP ;)

Dárce

Díky za vaši práci.

Michal Sekanina
300 Kč

Užitečný projekt pro všechny.

Květuše Tučková
300 Kč

Prosím, potvrzení daru.

Alena Pancová
2 000 Kč

Ať se u nás opeřencům dobře daří.

Jitka Kloučková
500 Kč

Díky všem za podporu (nejen) pražské přírody!

Míňa
1 000 Kč

Bejvák pro datla

Radek Jirků
100 Kč

👍

Michal Š.
500 Kč

Více budek i krmítek pro ptáky a veverky

Magi
1 000 Kč