Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Místo, kde žijeme: Hra o panorama Olomouce jde do finále

Šantovka Tower je developerský projekt, který výrazným způsobem změní panorama města Olomouce. Už jednou jste nám pomohli svými příspěvky do kauzy vstoupit. Developer se ale nevzdává, má za sebou silné, nejen ekonomické zázemí. My zase máme vás, naše podporovatele! Prosíme tedy o finanční podporu.

vybíráme od 8.8.2022

Zdvojnásobení

Každou korunu, kterou darujete, nám NADACE VIA zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
24 000 Kč
vybráno 160 % z 15 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Šantovka Tower je developerský projekt, který výrazným způsobem změní panorama města Olomouce. Společně s vámi, našimi podporovateli, se snažíme už několik let upozornit, že nelze upřednostňovat jednoho investora před jinými – ať už v oblasti památkové péče, nebo územního plánování. To přesně se v kauze Šantovka Tower děje.



Již jednou jste nám pomohli svými příspěvky do kauzy vstoupit. S vaší pomocí jsme mohli zaplatit právní služby, a tak se na celém řízení aktivně podílet. Developer se ale nevzdává, má za sebou silné, nejen ekonomické zázemí. My zase máme vás, naše podporovatele! 
 
Společně jsme zafinancovali právní rozbor, na jehož základě Veřejný ochránce práv podal v únoru 2020 žalobu ve veřejném zájmu.  Vzhledem k odročenému soudnímu přelíčení, pro nějž byla potřeba zevrubná příprava, se bohužel výrazně zvýšily náklady na zastupování našeho spolku advokátní kanceláří Frank Bold. Prosíme Vás tedy o finanční podporu.

 
Ještě čerstvá aktualita k celé kauze. Dne 22. 7. 2022 podal Veřejný ochránce práv kasační stížnost proti rozhodnutí Krajského soudu v Olomouci. Neztrácíme naději. 

"Stěžovatel (úřad ombudsmana) si totiž dokáže jen stěží představit případ, v němž by byla nutnost podání žaloby k ochraně veřejného zájmu natolik zjevná, jako tomu je právě v případě umístění stavby Šantovka Tower." 
 
Pojďme se ještě jednou na právní služby složit! Nadace VIA nám dá dvojnásobek toho, co na účet pošlete vy, a to až do výše 20 000 Kč. To je výzva! 
 
Spolek Za Krásnou Olomouc patří k nejdéle fungujícím občanským iniciativám svého druhu na Moravě. Zaměřuje se na popularizaci památek i nové architektury, a to jak v Olomouci, tak i v celém dnešním Olomouckém kraji.  
 
Děkujeme za vaši podporu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky

Monika Beková

Olomouc má již věží dost

Lucie Valdhansová
1 000 Kč

Hluboce věřím, že právě v době, kdy zažíváme jakýsi pád je potřebné či spíše nutné bojovat za každou jednotlivost, která dotváří přirozený svět. Každý zachráněný strom, zmařený zrůdný projekt, jako je Šantovka tower, obhájená občanská svoboda nás činí silnějšími a odolnějšími v obraně proti zlu, jako takovému.

Martin Souček
500 Kč

Na normální ego stačilo by lego.

Jan Jeništa
2 000 Kč

Kdo se k mrakodrapu hlásí...

Rostislav Švácha
2 000 Kč

Na kultivovaný rozvoj Olomouce, divoké devadesátky už opravdu dávno skončily...

Dárce
1 000 Kč