Centrum hiporehabilitace Mirákl, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Hiporehabilitace pro děti se speciálními potřebami

Víte, že existují děti, které se nikdy nenaučí chodit? Děti, které žijí ve speciálním světě, kterému my ostatní moc nerozumíme? Děti, které jejich životem doprovází různé diagnózy, vady, omezení... Jsme Centrum hiporehabilitace Mirákl a pomáháme těmto dětem, dětem se speciálními potřebami. Většina z nich má mámu, tátu nebo jiného pečujícího, který to s nimi nevzdává. Jsou to speciální mámy, tátové a speciální lidé, kteří hledají cesty tam, kde se zdá, že žádná nevede. Kteří věří, že zítra zase vyjde slunce, i když jejich život zaplavila hustá mlha. Jsou to lidé, kterých si nesmírně vážíme, obdivujeme a chceme jim být těmi nejlepšími partnery na cestě za rozvojem jejich dítěte.

Pomozte nám dělat profesionální hipoterapii

Již 10 let pomáháme dětem se speciálními potřebami pomocí koní. V péči máme přes 150 dětí, které jezdí na 1 až 3 týdenní pobyty za rok. Na čekací listině máme desítky dětí. Za rok uspořádáme 22 týdenních pobytů. Zbytek času školíme, učíme a vzděláváme sebe i ostatní. Disponujeme hiporehabilitačním stádem o 7 koních, o které se staráme 365 dní v roce. Ročně během terapií nachodíme téměř 10 000 km. Za 10 let jsme dokázali, že hiporehabilitace se dá dělat profesionálně. Chceme jít dál, chceme jako dosud pomáhat dětem. Chceme se soustředit na to, co umíme. Na vše ostatní potřebujeme vaši pomoc. Nejvděčnější budeme za pravidelnou finanční podporu. I 100 korun zaslaných každý měsíc, má pro nás obrovský význam. 1000 korun zaslaných každý měsíc nám poskytne více kýžené stability. Jakýkoliv jednorázový příspěvek nám i rodinám uleví nesmírně vesmírně…. Děkujeme.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomáháme rodinám dětí se speciálními potřebami posouvat hranice nemožného. Pomocí hipoterapie, canisterapie a dalších terapií využíváme maximálního potenciálu rozvoje každého dítěte. Máme za sebou 10 let úspěšné práce s dětmi, které to mají v životě o dost těžší...

Každé dítě vnímáme jako jedinečnou lidskou bytost. Ke každé rodině přistupujeme s obrovským respektem a úctou. Tak jako je jiné každé dítě, tak je jiná každá rodina, která se na nás obrací. V současné době máme v péči přes 150 dětí. Na jednu stranu je to ohromné množství a obrovský závazek, na druhou stranu je jich žalostně málo a nás netěší, že musíme odmítat nové klienty. Čekací listina na zařazení do naší péče je velmi dlouhá. 

Z tohoto důvodu se podílíme i na rozvoji hiporehabilitace jako léčebné metody v České republice. Jsme jediné středisko, které získalo akreditaci Ministerstva zdravotnictví. Naše metodika práce je oficiálně uznávaný fyzioterapeutický koncept k výuce hipoterapie jako léčebné metody. Spolupracujeme s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy.  

Se stejnou úctou, s jakou přistupujeme k našim klientům a studentům, jednáme i s naším hiporehabilitačním stádem. Koně vnímáme jako zvířecí terapeuty a plnohodnotné kolegy. Díky vzájemné spolupráci a respektu dosahujeme výsledků, které občas předčí očekávání všech zúčastněných. 
 
Znovu a znovu nás dojímá, když dítě, které máme v péči dosáhne další mety. Udělá další krůček k rozvoji svého plného potenciálu. My v Miráklu už dávno víme, že jsme všichni silnější, než si myslíme. A naše děti jsou toho důkazem. Milujeme všechny naše děti a naše děti milují nás a naše koně. Koně jsou jejich kamarádi, průvodci, jejich lásky. 
 
Pomozte nám soustředit se na to, v čem jsme dobří, na hipoterapii. Díky vaší finanční podpoře se můžeme koncentrovat na to co je smyslem naší práce: léčba pomocí koňského hřbetu. Náklady na ustájení, pomůcky, krmivo, služby ošetřovatele, kováře, veterináře... A také náklady na trénera, vodiče koní, speciálně vyškolené fyzioterapeuty se pohybují v řádech statisíců měsíčně. Shánění finančních prostředků nás stojí každý rok velké úsilí. Rodiny si pobyty u nás hradí, ale nechceme ještě více zatěžovat, již tak dost vypjaté, rodinné rozpočty. 
 
Každá koruna, kterou nám zašlete bude využita na pokrytí našich nákladů. Čím více přispějete, tím více ulevíte nám a našim dětem. A co za to získáte? No přeci lásku. Lásku našich dětí, přijeďte se za námi někdy podívat a přesvědčte se na vlastní oči, že to, co děláme a umíme, má obrovský smysl.

Více informací o nás na www.chmirakl.cz a na našem Facebooku.
Mrknout můžete i na video, kde vysvětlujeme, co přesně hipoterapie je:


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkuji za to, co děláte! Jste skvělí! ❤ Káťa

Kateřina Dohnalová
500 Kč

💛

Zdeňka Geršlová

Vážíme si toho, co děláte. Hodně štěstí všem :-)

Veronika Váchová
2 000 Kč

Ať vám to šlape i v roce 2023!

Kuba
7 000 Kč

Veselé Vánoce ❄️

Dárce
5 000 Kč

Děkuji Vám za všechno co děláte pro Maxíka

Věra Moslerová
500 Kč

Já, Adámek Polnar se na hiporehabilitační pobyty vždy moc těším a budu moc rád za pořízení nového koníka :-)

Zdenek Polnar
500 Kč