Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Hospicová a paliativní péče

Dobro - druzi: Pohádková cesta

Ahoj, jmenuji se Káťa, jsem studentka SZŠ A VOŠ Cheb, oboru Sociální činnost a s kamarády jsme se rozhodli uspořádat akci Pohádková cesta, která finančně podpoří perinatální péči Hospice Sv. Jiří. Se školou jsme v rámci exkurze navštívili chebský Hospic Sv. Jiří. Během prohlídky jsem se seznámila s problematikou perinatální hospicové péče. Tato prohlídka mně osobně velmi zasáhla, přimělo mně to se více zamyslet se nad tímto tématem.

vybíráme od 3.6.2022
1 594 Kč
vybráno 5 % z 30 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oblast perinatální péče byla po dlouhá léta na okraji zájmů společnosti. Maminky, které přišly o svoje miminko v průběhu těhotenství nebo po porodu zůstávaly se svou bolestí samy. Jejich touha po důstojném rozloučení a pohřbení děťátka nenacházela vždy odezvu. A v tomto období potřebuje celá rodina podporu a péči, proto je tu Hospic Sv. Jiří a jeho nová služba.
Zanedlouho jsem se z jiných zdrojů dozvěděla, že se Hospic chystá rozšířit svoje působení v této oblasti péče. Velmi mně to nadchlo a chtěla jsem se jim pomoci. Věděla jsem, že nemají dostatek potřebných financí.

Rozhodla jsem se shromáždit skupinu dobrovolníků, kteří byli ochotni mi s touto věcí pomoci. Naše paní učitelka speciální pedagogiky přišla s návrhem, abychom se přihlásili se do projektu Dobro – druzi Nadace Via, kde jsme tento nápad mohli rozvinout a uskutečnit.

S mojí kamarádkou Maruškou jsme daly dohromady plán, jak tuto akci zrealizovat. Vymyslely jsme dětský den s tématem Pohádkové cesty. 

Jsem velmi vděčná, že mám okolo sebe takovou spoustu skvělých lidí, kteří mi pomáhají tento nápad uskutečnit. 

Dne 19. 6. v Chebu zrealizujeme naší Pohádkovou cestu, sezvali jsme kromě dětí ze školek a dětských klubů i děti ze speciální školy, ukrajinské děti, které si na život u nás teprve zvykají. Našim dalším cílem je dát prostor k vzájemnému seznámení a příjemnému prožití dne.
Důležitou částí akce je vybírání příspěvků na hospicovou perinatální péči v Hospici Sv. Jiří. Pokud vám toto téma také leží na srdci, můžete přispět libovolnou částkou, díky této sbírce.

                                                                                                                                                       Děkujeme!

 

 

 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásný nápad Děkujeme

Radka Besedová