Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Společně za obnovený, udržitelný a čistý les

Projekt „Společně za obnovený, udržitelný a čistý les“ cílí na obnovu a údržbu farního lesa, který se nachází cca 20 minut procházkou od města Benátky nad Jizerou a stává se tak častým cílem mnoha výletníků, turistů a díky svatojakubské cestě, která les protíná, i poutníků.

vybíráme od 16.5.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelny vybranou částku zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
22 333 Kč
vybráno 45 % z 50 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Parta dobrovolníků z Benátek nad Jizerou chce brigádničit ve farním lese – pro dobrý pocit ze společně vykonané užitečné práce na čerstvém vzduchu, pro utužení komunitních vztahů a jako pomoc při likvidaci následků kůrovcové kalamity a obnovy biodiverzity farního lesa – jednoho z mála v blízkosti našeho města.

Četné brigády se zapojením široké veřejnosti z řad všech generací se tam pořádají již nyní, brigádníci však narážejí na absenci některého vybavení pro větší efektivitu a zabezpečení brigád. Prostor farního lesa byl díky příspěvku od České spořitelny a nadace Via vybaven relaxační odpočinkovou zónou, brigádníci i procházející poutníci a turisté tedy mají v lese zázemí, kde se mohou nasvačit a odpočinout si. Citelně nám však chybí přívěs za auto kvůli svozu odpadků, suchého dříví a dovozu sazenic stromků do lesa a bytelný betonový koš kvůli hromadícím se drobným odpadkům v odpočinkové zóně lesa. 

Děkujeme za podporu! Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

#silnější jsme spolu 😘

Žaneta Krupková
1 000 Kč

Ať z nás má Nebe radost.

Norbert Krankilla
1 000 Kč