Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Tady se budeme potkávat - nový altán v zámeckém parku

Spolek pro obnovu zámeckého parku ve spolupráci s Obcí Branky a dalšími místními spolky buduje u rybníka v zámeckém parku nový dřevěný altánek. Věříme, že vznikne příjemné místo pro relaxaci, pozorování přírody, menší sousedské akce a setkávání občanů různých věkových skupin. Realizací projektu chceme stmelit místní komunitu a také zkrášlit park. Budeme rádi, když se budete společně s námi podílet finančně, brigádou nebo účastí na našich dalších akcích v parku. Pojďte budovat s námi, společně „DOKÁŽEME VÍC“!

vybíráme od 29.4.2022

Zdvojnásobení částky

Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
10 000 Kč
vybráno 33 % z 30 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zámecký park v Brankách je krásný a čím dál více lidí z Branek a okolí jej navštěvuje. A to i díky komunitním akcím, které zde probíhají. Náš spolek se zaměřuje především na organizaci akcí s ekologickým a kulturním zaměřením, kterých se pravidelně účastní průměrně cca 150 osob. Moc vám děkujeme za důvěru i za to, že na naše akce chodíte!   
Při procházce parkem si nešlo nevšimnout staré boudy u rybníka, která už dávno přestala plnit svůj účel. Proto jsme přišli s nápadem na tomto místě vybudovat dřevěný altán – nové místo k setkávání. Věříme, že si společnými silami a prací vytvoříme jedno z nejoblíbenějších  míst v naší obci, které upevní komunitní vztahy i kladné vztahy k životnímu prostředí.
V rámci tohoto projektu „Altán v zámeckém parku – nové místo k setkávání“  už proběhla vydařená podzimní akce „Setkání s umělcem“, kde jsme pobesedovali s regionálními umělci, vyzkoušeli si moštování a občerstvení z darů přírody, výtvarné workshopy a také vyhodnotili  výtvarnou soutěž s krásnými návrhy, jak by mohl náš nový altánek vypadat.

Pokud se vám tento projekt líbí a chtěli byste být jeho součástí, pojďte do toho s námi! V současné době probíhá výstavba altánu, takže můžete přiložit ruku k dílu nebo přispět finančně jakoukoliv částkou. Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací Via. Náš projekt podporuje také Obec Branky. S velkým nárůstem cen materiálu a služeb je každá finanční podpora skvělá! Navíc každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! Výstavbou altánu to ale nekončí. Za vybranou částku ho chceme dovybavit lavičkami, informační tabulí (se svolením i se seznamem dárců) a elektřinou (světlem a zásuvkou), případně pokračovat rozšířením o dřevěné vyhlídkové molo nad rybníkem.
Budeme rádi, když „altánek – nové místo k setkávání“ finančně podpoříte a setkáte se s námi už v novém altánku při nejbližších plánovaných akcích: „Setkání s rybářem a ochráncem přírody“ (v květnu, kdy v rámci bohatého programu proběhne také  vyhodnocení výtvarné soutěže „Pták roku 2022“) či v červnu při „Obecních slavnostech“ k 750. výročí založení Branek, kde vše společně pořádně oslavíme. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

:-)

Vítězslav Strnadel

Výborný nápad

Jarmila Švidrnochová
500 Kč