Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Pořiďme společně toaletu pro komunitní zahradu

Komunitní zahrada v Trhových Svinech roste, ožívá a rozkvétá. Velice nám chybí toaleta, která zvýší komfort všech dětí i dospělých vyskytujících se u nás na zahradě. Pojďte nás finančně podpořit a přispět tak na realizaci nápadu.

vybíráme od 11.4.2022
20 400 Kč
vybráno 68 % z 30 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jednou ze základních potřeb na veřejných i soukromých místech je přítomnost toalety. Na naší Komunitní zahradě stále chybí a je to často celkem problém, což není to úplně příjemné. Chceme, abyste se u  nás všichni po celý čas cítili fajn a myslíme si, že za zakoupení a vybudování toalety nám budou naše příroda i návštěvníci velmi vděční.

Podpořte nás  a přispějte ke zhotovení toalety. Již více než rok zvelebujeme dříve nevyužitý prostor kolem husitského kostela naproti autobusovému nádraží. Máme dřevený kompostér, který jsme si jako komunita o více než čtyřech rodinách vyrobili. Nechybí nám ani dětské prvky na hraní a rozvoj motoriky a v neposlední řadě kypříme, sázíme, pečujeme a sklízíme úrodu. Veřejná knihovna na zahrádce v sobě nese literární poklady pro oči všech. Máme velké plány, jako je například rozsáhlá rekonstrukce stávající kůlny. Děkujeme, že trávíte čas na zahradě a realizujete se při  péči o ní, na zahradních slavnostech a dalších akcích. S radostí a elánem jsme vstoupili do druhé sezóny zahradničení, setkávání se, relaxace a budování vztahů komunity i veřejnosti. Máme za sebou velký kus práce a těšíme se na každý nový den. Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
Částka 22 000 korun je určena primárně pro nákup a realizaci mobilní toalety, která bude vhodně zasazena do přírodního duchu zahrady a bude mít dřevěnou, oku lahodící oponu kolem sebe. Pokud budou příspěvky štědré a částka přesáhne tuto cifru, peníze budou využity na opravu a dodělání plotu, výrobu dřevěných kompostérů a nádob na záchyt dešťové vody.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Samozrejma a dobra vec❤️👍😉

Helena Seidlerova
200 Kč

Těším se❤️

Jirina Danielova
500 Kč