APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.


Legislativa a právní pomoc Sociálně znevýhodněné skupiny

Podpořte mámy a táty v krizi

Děkujeme, že pomáháte. Mámy a tátové v krizi cítí často smutek, nepochopení, zoufalství. Neví si rady a mají pocit, že se jim svět rozpadá pod rukama. Váš příspěvek na poradnu pro rodiče má obrovský smysl. Umožníte tak bezplatné právní a psychologické konzultace rodičům, kteří potřebují odborné poradenství akutně. Díky vám už na svou krizi nebudou sami.

vybíráme od 6.5.2022
324 470 Kč
vybráno 108 % z 300 000 Kč

přispělo

369 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
DARY VYBRANÉ NAD CÍLOVOU ČÁSTKU 300 000 Kč budou využity na další poradenství a konzultace pro mámy a táty v rámci poradny pro rodiče Aperio. Čím vyšší výtěžek sbírky, tím více rodičů budeme moci podpořit.

  • Jsem sólo máma, dcera má speciální zdravotní potřeby, můj bratr je autista. Někdy se dostávám na pokraj svých sil, protože musím zařídit úplně všechno. Dostávám se tak do obrovského stresu. Je opravdu těžké všechno skloubit. Když jsem se dozvěděla o bezplatném podpůrném programu od Aperia Naberte dech, hned jsem se do něj přihlásila. Potkávání se s rodiči s podobnými problémy pro mě bylo ohromně přínosné. Aperio mi bylo celou dobu velkou oporou. Znamenalo pro mě bezpečné prostředí, kam se můžu obrátit. A hlavně mi poskytlo komplexní podporu po psychické i pracovněprávní stránce. Naučila jsem se o sebe víc pečovat a při hledání nové práce jsem se cítila mnohem jistější. V nové práci jsem si vyjednala výhodnější podmínky. Mohu se nyní více věnovat dceři a užívat si společné chvíle ve větším klidu.“ Jana, sólo máma
Vyčerpanost, bezmoc, smutek, nepochopení. To všechno zažívají rodiče v náročných životních situacích. Důsledky dvou let pandemie, válka i začínající finanční krize jim často nakládají víc, než můžou sami unést. V takových chvílích je pro ně těžké být oporou svým dětem. Potřebují podporu, dodat kvalitní informace, zorientovat se v tíživé situaci. V tom jim pomáhá poradna pro rodiče – bezplatně, odborně a s otevřeným srdcem.


Expertky v oblasti práva a psychologie pomáhají rodičům najít pevnou půdu pod nohama. Radí online, po telefonu i v rámci osobních konzultací. Ročně se na ně obrátí přes 4 000 rodičů.

Děkujeme za vaši podporu. Váš dar pomůže změnit život mámám a tátům, někdy i celé rodině. Provoz poradny a platy poradkyň jsou financovány částečně granty, pro zachování provozu na tento rok však potřebujeme získat alespoň 300 000 Kč od dárců a dárkyň. Čím vyšší výtěžek sbírky, tím více rodičů budeme moci podpořit.

A kolik stojí poradenství?
  • Jednoduchý dotaz v on-line poradně: 200 Kč
  • Dotaz v telefonické poradně: 300 Kč
  • Osobní konzultace: 500 Kč
  • Den fungování poradny pro rodiče: 5 700
  • Měsíční fungování poradny pro rodiče: 114 000
 Patronky sbírky Veronika Hurdová a Klára Vytisková:



  • Rozešli jsme se s partnerkou po cca 10 letech vztahu, kdy jsme měli dvě malé děti. Po čase střídavé péče jsem potřeboval nastavit péči nově, ale dohoda se ukázala náročná. Situace vyústila v tříletý nesmyslný soudní spor, ve kterém jsem cítil, jak je obtížné domoci se rozumného řešení a jak mi vše protéká pod rukama, aniž bych na to měl reálný vliv. Bylo to vyčerpávající. Cítil jsem se mnohdy opravdu mizerně a svou situaci považoval za bezvýchodnou. I z toho důvodu jsem se přihlásil na kurz Aperia Naberte dech, který pro mě byl opravdovou vzpruhou. Zásadní změnu nám přinesly mediace. S expartnerkou již nemáme problém se vzájemně dohodnout na důležitých věcech ohledně dětí a jsme schopni spolu běžně komunikovat. Kurz Naberte dech mi znovu vrátil pocit, že jsem schopen svou situaci řešit, že v případě potřeby je vhodné vyhledat pomoc. Navíc vzájemné sdílení našich příběhů má samo o sobě léčivý charakter.“ Radek, otec čtyř dětí

  • S manželem se známe 20 let a děti byly pro nás vždy na prvním místě. I na úkor partnerského vztahu. Přes to, že neumím říct jednu zásadní věc, která by rozbila náš vztah, tak se za ty roky poskládala řada drobností. Už i děti viděly, že nejsem šťastná. Nesmála jsem se, byla jsem nervózní, pořád jsem odcházela. Cítila jsem se strašně sama. Našla jsem stránky Aperia a hrozně se mi ulevilo. Díky konzultacím v poradně jsem získávala vnitřní jistotu, že to, co dělám a cítím, není špatně a že rozvod může být cesta, kdy se nám všem čtyřem bude žít líp. Kdykoliv jdu kolem Aperia, cítím hezký pocit, že jsem se odhodlala a že jsem poradnu využila. Bylo mi dopřáno milých lidí, kteří mě provází, a věřím, že to spěje k pohodovému konci.“ Petra, máma dvou dětí
Děkujeme, že jste tu pro rodiče. Ohromně si toho vážíme!

V případě dotazů se neváhejte obrátit na Alžbětu Kofránkovou, e-mail: alzbeta.kofrankova@aperio.cz

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Diky za to, ze jste! J.

JK
500 Kč

Jano, děkujeme vám!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

chci tímto přispět na stabilitu a funkčnost rodin ve prospěch dětí

Dárce
1 000 Kč

Děkujeme za váš příspěvek pro rodiče, moc si toho vážíme!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Děláte důležitou práci.

Filip Kessler
300 Kč

Filipe, díky moc!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Příspívám a šířím výzvu. Díky za vaši komplexní práci v Aperio.

Anna Novotná
500 Kč

Děkujeme za pomoc s kampaní a za dar pro rodiče:).

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Děkuji Vám za Vaši úžasnou práci!

Jitka Moreira
500 Kč

Díky!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

hodně štěstí všem !

Vendula Švarc

Vám také přejeme hodně štěstí a děkujeme.

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Jdu nasdilet na socky, kde mam docela dosah. Drzim palce, at to dovyberete!
Nikdy nezapomenu na vasi pomoc!

Dárce
300 Kč

Věro, děkujeme vám!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Díky za Vaši práci!

Dárce
300 Kč

Děkujeme vám!

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Dobrý den,

děkuji Vám i Vašim kolegům za úžasnou práci, kterou pro nás rodiče děláte.
Jmenovitě bych ráda poděkovala paní Mgr. Kateřině Štěpánkové, která mne podpořila jak po právní tak po psychické stránce ve chvílích, kdy jsem řešila složitou situaci se zaměstnavatelem v pro mne velmi složitém životním období - ztráty miminka. Děkuji za Váš vlídný hlas a Vaše rady, dodala jste mi sílu vyřešit situaci a získat pevnější půdu pod nohama.
Moc Vám všem děkuji za Vaší práci
Tereza

Dárce

Terezo, děkujeme vám. Jsme rádi, že jsme vám v takovém období mohli být oporou.

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Všem statečným maminkám a tatínkům držím pěstičky.

Lucie Brychtová
300 Kč

Lucie, moc vám děkujeme:).

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.