Nadační fond SSUUBO


Humanitární pomoc Zdraví

Počítačové vybavení pro amlunanci se srpkovitou anémií

Pro propojení s informačním systémem kliniky v Buikwe - propojení s laboratoří, psychologem, sociálním oddělením; elektronickou evidenci pacientských karet tak i pro komunikaci s českým týmem nadačního fondu potřebujeme v Ugandě zakoupit stacionární počítač s monitorem. Náklady jsou 15.000 Kč.

vybíráme od 24.3.2022

Počítač pro ambulanci srpkovité anémie

4 950 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
23.3.2022 oslavil nadační fond SSUUBO dva roky svojí činnosti.

Od března 2022 jsme nově zaměstnali pro náš program srpkovité anémie místního zdravotníka, který bude v ambulanci pro anémii 5 dní v týdnu k dispozici všem našim pacientům. Bude řešit jak pravidelné kontroly a předpisy léčby tak i akutní případy. Na nás je jeho aktuální školení, a po zapracování bude samostatným zdravotníkem.

Pro jeho propojení s informačním systémem - propojení s laboratoří, psychologem, sociálním oddělením; elektronickou evidenci pacientských karet tak i pro jeho komunikaci s českým týmem nadačního fondu potřebujeme v Ugandě zakoupit stacionární počítač s monitorem. Náklady jsou 15.000 Kč.

Veškeré zdravotní postupy u každého jednotlivého pacienta však bude nadále řídit a kontrolovat prof.MUDr. Zdeněk Ráčil, který je momentálně celý březen a duben na klinice v Ugandě. Aktuálních 260 pacientů se srpkovitou anémií představuje 840 návštěv a laboratorních testů ročně u trvale sledovaných pacientů bez komplikací. A k tomu 600 návštěv a laboratorních testů ročně našich 50ti pacientů se zahájenou léčbou Hydroxyureou. Počet pacientů ale trvale narůstá a s ním nárůstají i zdravotní komplikace a neplánovatelné akutní krize některých dětí. Neplánované akutní návštěvy ambulance jsou nyní v řádu desítek týdně. Dovolte nám poděkovat za vaší podporu.

Více o našem projektu se dozvíte na www.ssuubo.cz

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.