Fokus Labe, z.ú.


Pomoc Ukrajině

Fokus pro Ukrajinu

Karl Jaspers, německý filosof, to napsal přesně. Jaspers sám, čistokrevný Němec, měl zákaz psát, měl za manželku židovku, odmítl se rozvést a transport mu hrozil několikrát, až do konce války. „Mnozí z našich obyvatel byli sice pobouřeni, mnohých se zmocnilo zděšení, v němž bylo lze tušit přicházející zlo. Ale ještě více bylo těch, kteří pokračovali bez vyrušení ve své činnosti, ve svých stycích a zábavách, jakoby se nic nestalo.“ Ano, kolem nás mizeli lidé, píše Jaspers, neznámo kam a zprávy od nich zpátky nepřicházely, my jsme s tím sice nesouhlasili, ale dál jsme chodili do svých kaváren, do svých restaurací, dál jsme se navštěvovali a život šel dál. Neudělali jsme nic... Jaspers, K., (2021) Otázka viny. Příspěvek k německé otázce

vybíráme od 27.2.2022
198 100 Kč

přispělo

38 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Hledáme jako lidé z Fokusu od čtvrtka každým dnem, co udělat. Jak se vymanit z pocitu bezmoci, jak být užiteční, jak vyjádřit nesouhlas se zlem páchaným na Ukrajině, jak vykročit z mlčící většiny... To co můžeme udělat, jsou malé kroky: 

Naše Chaloupka uspořádala rychlou dobrovolnou sbírku. Za vybrané peníze náš kuchař Šimon a Kuba jeli nakoupit plínky, sunary, konzervy a vše odvezli k Makru, kde čekala auta a odvezla pomoc na Ukrajinu.

Vyhlásili jsme sbírku na pomoc Ukrajině a přes našeho markeťáka Tomáše, který byl dříve ředitelem Komunitní nadace, se propojujeme s lidmi z komunitních nadací na Ukrajině a za peníze, opět nakoupíme potřebné věci a zajistíme doručení na Ukrajinu. Vložili jsme jako Fokus prvních sto tisíc korun… 
#FokusproUkrajinu
Půjdeme dál. Je to náš způsob, jak bojovat se ZLEM
PhDr. Lenka Krbcová Mašínová
Ředitelka Fokus Labe
26.2.2022 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Za prvních 100 000 Kč byly pořízeny léky a zdravotnické potřeby pro nemocnici v Černihivu a byly koncem minulého týdne dopraveny na Polsko-Ukrajinskou hranici do města Dorohusk.
Koncem příštího týdne plánujeme zopakovat zásilku pomoci, tentokrát do města Nižyn v Černihivské oblasti, kde právě naši kolegové komunikují přímo se starostou a vedením oblasti.
Děkujeme, že pomáháte!!!

Založení projektu

...

Hana Mareschová

🕊️🇺🇦

Lenka Kocourková
3 000 Kč

🍀🇺🇦

Jana Hostovská
3 000 Kč