Svoboda zvířat


Pomoc Ukrajině Zvířata

Pomoc zvířatům na Ukrajině

Válečné konflikty přinášejí utrpení lidem, ale i zvířatům, na která se často zapomíná. Prchající lidé totiž v zoufalství mnohdy opouští své zvířecí kamarády, kteří jsou pak vydáni napospas vlastnímu osudu. Když jim přeje alespoň trochu štěstí, dostanou se do některého ze zvířecích útulků. Situace v útulcích na Ukrajině nebyla ani před válkou zvlášť přívětivá, ovšem teď příval nových nalezenců stále roste. Proto jsme spustili český projekt na pomoc ukrajinským zvířatům. Všechny vybrané peníze pošleme ukrajinské organizaci UAnimals, se kterou jsme ve spojení. Ta dále přerozděluje finanční dary mezi ukrajinské útulky, záchranné stanice a zvířecí azyly. Zvířata teď potřebují Vaši pomoc. Nezapomínejme na ty, kteří se nedovedou chránit sami.

vybíráme od 26.2.2022
8 966 878 Kč

přispělo

6979 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Situace na Ukrajině je extrémně krizová nejen pro lidi, ale také pro zvířata. Zvířata v ukrajinských útulcích jsou na pokraji přežití. „Největší problém je nedostatek krmení a v některých přístřešcích je problém s vodou. Zvířata se bojí explozí,” informuje na svých sociálních sítích ukrajinská organizace na ochranu zvířat UAnimals.

Jste to právě Vy a Vaše dary, co může změnit osudy zvířat. Přispějte na podporu zvířecích azylů a útulků na Ukrajině, které Vás teď potřebují víc než kdy jindy.
Děkujeme.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (5)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Rozhovor s Olgou Chevganiuk, členkou ukrajinské organizace na práva zvířat UAnimals


Mluvili jsme o využití vašich darů z projektu Pomoc zvířatům na Ukrajině a o potížích při evakuaci zvířat z válečných oblastí. Olga nám také řekla, proč je tak obtížné dodávat krmivo do zvířecích útulků, a nastínila, jak se jejich organizace musela během války změnit.
Video je v angličtině.

Děkujeme, že stojíte za zvířaty. Vaše dary pomohly zachránit nespočet životů. 

Když se lidi semknou, dějí se zázraky! Téměř 7 tisíc lidí poslalo svůj dar na pomoc zvířatům na Ukrajině a vybrali tak neuvěřitelnou částku v celkové výši 8 215 137 Kč

Na základě naší dohody se zvířecí organizací UAnimals, která na Ukrajině přerozděluje finance zvířecím útulkům, azylům a dalším zařízením, jim postupně vybrané finance přeposíláme dle jejich aktuálních potřeb. K dnešnímu dni jsme převedli více než 4 miliony korun a další převod se chystá. 
Díky Vám a Vašemu daru se tak mohou denně zachraňovat další a další zvířecí životy!

A jak Vaše finance na Ukrajině pomáhají?

❤️ Dobrovolníci z UAnimals mohou stále pravidelně rozvážet krmivo pro psy, kočky, ale také jiná zvířata do oblastí zasažených válkou. V tomto týdnu tak nakrmili například zvířata z útulku Gostomel a Sirius, ale také z města Buča. Nezapomínají samozřejmě ani na majitele zvířat, kteří se ocitli v nouzi a nemají jak své mazlíčky živit. Proto rozdávají krmivo také jim. 

❤️ Díky podpoře lidí, jako jste Vy, se mohou také provádět transporty zvířat do bezpečí. Tento týden se tak opět podařilo přes ukrajinské hranice převést z útulku pro divoká zvířata Natálie Popové jednoho jezevce, šest lišek a jednoho vlka.

❤️ Vybrané finance se dále přeposílají azylům nebo jiným zvířecím zařízením, které momentálně potřebují pomoc. Ty peníze využívají například pro nákup krmení a léků. Tento týden putovala finanční podpora mimo jiné centru zvanému “Volná křídla”, které se stará o místní, ale také exotické ptáky. 

Dobré zprávy z Ukrajiny!


Je až neuvěřitelné, jak se evropské organizace na ochranu zvířat zvládly za několik málo dní této kruté války zorganizovat a spolupracují. To se však může dít hlavně díky podpoře takových úžasných lidí, jako jste Vy. 
Dnes Vám přinášíme výběr dobrých novinek přímo od UAnimals. 

>> Díky úspěšné misi se podařilo zachránit kočky z útulku Iryny Dobrolyubovy z Troieschyny. Všechny byly na převoz řádně připraveny - měly pas, čip i očkování. Dostaly tak možnost začít novou etapu života za hranicemi Ukrajiny, kde se jich ujaly spřátelené zvířecí organizace a odvezly je do Varšavy a Krakova, kde už na ně čekaly útulky a následně také rodiny.

>>Z útulku pro divoká zvířata zakladatelky Natálie Popové se také podařilo převést do bezpečí za polské hranice několik lvů, tygrů, mývalů a dalších zvířat. 

>>Tým UAnimals pomohl s evakuací miniútulku z Kyjeva a poskytl finanční pomoc na evakuaci koní, psů, koček, koz a poníků.

>>Dobrovolníci z UAnimals navíc neúnavně převáží krmivo, které rozdávají nejen útulkům, ale i lidem s jejich zvířaty, kteří z nějakého důvodu nemohou opustit Kyjev.


Na pomoc zvířatům na Ukrajině přispělo k dnešnímu dni spolu s Vámi neuvěřitelných 6624 lidí a to celkovou částkou ve výši 7 269 727 Kč! Po dohodě s organizací UAnimals, se kterou spolupracujeme, jim vybrané finance zasíláme dle jejich potřeb (a z bezpečnostním důvodů) postupně. Na pomoc tak z celkové částky odešly již téměř dva miliony korun. 

Válka trvá už dlouho - únava a morální vyčerpání z hrozných událostí se u lidí na Ukrajině hromadí. Vaše pomoc jim dodává sílu, kterou v boji za záchranu životů tak nutně potřebují.

Ještě jednou Vám tímto děkuji za Váš dar. Bez lidí, jako jste Vy, by totiž pomoc zvířatům nebyla možná. 




(zdroj fotografie: UAnimals)

Češi podávají pomocnou ruku zvířatům z Ukrajiny. Jsme na Vás hrdí a děkujeme Vám!

Děkujeme všem, kteří se rozhodli finančně podpořit zvířata na Ukrajině. Jste skuteční zvířecí hrdinové!

Díky vybraným financím může ukrajinská zvířecí organizace UAnimals zajišťovat denně transporty krmiva do útulků, které jsou v nouzi. Dále pak rozesílá finance těm azylům, které je dokáží využít k nákupu jídla nebo léčiv pro zvířata. Daří se také převážet zvířata ze zasažených oblastí do bezpečí.


Po dohodě s organizací UAnimals převádíme finance (kvůli bezpečnosti) postupně na jejich účet tak, jak zrovna potřebují. Na pomoc zvířatům na Ukrajině dorazilo k dnešnímu dni 22 000 € a další větší obnos se chystáme poslat v nadcházejících dnech. ❤️ 

Děkujeme, že stojíte v těchto časech za zvířaty. 

Založení projektu

Kez by zvirata netrpela kvuli lidem.

Marketa Lastovickova
1 000 Kč

Hodně sil a naděje všem dvounohým i čtyřnohým!!!

Lucie Koutová
500 Kč

.

Božena Macková , Ing.

Díky za vaši práci.

Kristýna Lípová
1 000 Kč

💙🦴🥛🍗💛

Dárce
3 000 Kč

Na každém životě záleží!

Martina Kopecká
1 000 Kč

Děkuji, že pomáháte a prosím o nějaký aktuálnější update k situaci na UA.

Dárce
1 000 Kč

At se zachrani co nejvic zvirat a Putin at shori v pekle!

Blanka Rindova

Hell Suspension workshop

Miloslav Míka
12 000 Kč

Děkuji za chlupáčky

Ilona Hannichová
500 Kč