Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Darujte s námi LET Čáslaví

Víte, co je schováno v základech sokolovny, koho z města vyhnal Žižkův palcát, kde dosud stojí původní obchodní dům Tomáše Bati nebo kam se poděla první železniční lávka čáslavského nádraží? My už ano. A proto jsme pro vás vytvořily prvních 5 tematických vycházkových stezek LET, které vám Čáslav ukážou tak, jak ji možná neznáte. K jejich dokončení chybí málo. Přispějte prosím na jejich realizaci a pomozte nám objevit další skrytá tajemství Čáslavi!

vybíráme od 22.1.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelný výslednou částku zdvojnásobíaž do výše 20 000 Kč.
20 300 Kč
vybráno 102 % z 20 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když jsme před jeden a půl rokem pro čáslavské Dvorky připravily komentovanou procházku po architektonicky výjimečných čáslavských stavbách, čekaly jsme bez nadsázky, že se na místo srazu dostaví šest zájemců. Přišlo Vás 250! A díky Vašemu nefalšovanému nadšení pro Čáslav a její příběhy vznikl na začátku loňského roku spolek LETky, jenž pro vás za dvanáct měsíců velmi houževnaté práce připravil tři tematické vycházkové trasy a webového průvodce, který vás po nich provede slovem i obrazem. LET = Lokální Elektronické Toulky. Stačí najít www.letoulky.cza vše máte jako na dlani.

O budovách, které si vás získaly při komentované procházce, jsme pro vás shromáždily spoustu dalších zajímavých informací, archivních i nových fotografií. Najdete je na trasách Architektura 1. + 2. (100-150 let). Na výlet za romantickými, strašidelnými i bohatýrskými příběhy polozapomenutých místních pověstí můžete vyrazit s dětmi na stezce Pověsti čáslavské.

Tyto tři stezky již brzy doplníme dvěma rozpracovanými: Zmizelou Čáslav v nich pro vás objeví nebo připomenou staré fotografie i vzpomínky pamětníků, které jsme pro vás nahrály a ještě nahrajeme. Během roku 2022 vám na dalších procházkách přiblížíme jednak historické stavby v Čáslavi, jednak dětství a život slavných čáslavských rodáků. 

Všechna zastavení stezek LET také v blízké době označíme v terénu na sloupech veřejného osvětlení malými cedulkami s QR kódem, který vás odkáže přímo na stránku věnovanou danému místu.

Projekt, kterým vracíme Čáslavi paměť a nám všem dáváme šanci vidět naše město zevnitř i zvenku z mnoha úhlů pohledu, je časově i finančně velmi náročný. K dofinancování první etapy potřebujeme 40.000Kč. Proto prosíme: darujte s námi sobě, svým dětem či svým přátelům LET Čáslaví!Každou Vaši korunu až do výše 20.000Kč Nadace České spořitelny zdvojnásobí! Jako poděkování za jakýkoli Váš příspěvek Vás rády pozveme na komentovanou procházku po libovolné stezce LET. Pokud vybereme vyšší částku, půjdou tyto peníze na tvorbu nové stezky pro děti.

Ze srdce děkujeme!
Vaše LETky 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Super dílo, moc díky za všechny návštěvníky Čáslavi.

Martin Slanina
2 000 Kč

Bezva nápad a skvělá práce při realizaci! Děkujeme!

Eva Pallotto