Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: INFORMAČNÍ PANEL DO OVOCNÉ ALEJE aneb sázejte a sdílejte krajinu s námi

Darujte krajině svoji pozornost – darujte jí svůj čas a péči. Pomozte nám vybrat peníze na informační panel do nově vysazené ovocné aleje, který bude zpravovat nejen o ní, ale i o významu starých ovocných odrůd a alejí obecně.

vybíráme od 20.1.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelny výslednou částku zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
7 700 Kč
vybráno 110 % z 7 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Možná jezdíte rádi poznávat krásy Česka či světa vůbec... Náš cíl je menší. Chceme obnovovat a zpřístupňovat krásy místní krajiny.  
Společně s 30 dobrovolníky jsme během podzimní neděle 2021 vysadili 10 kusů starých ovocných odrůd podél historické cesty z Krhanic do Chrástu. Podpořte nás v naší snaze umístit na místo také informační panel, nepříliš nápadný v krajině, a buďte s námi součástí změn v naší krajině. Chceme informovat o významu alejí a starých ovocných odrůd, které tu kdysi bývaly, jsou ověřené, pro místní podmínky vhodné a vynikají pestrostí chutí. Do aleje umístíme na jaře letošního roku dřevěnou lavičku, aby se nám všem v ní líbilo ještě víc a zpestřila vycházky do krajiny.  
 
Pojďte společně s námi pečovat o místa, která jsou našemu domovu blízká.  
Děkujeme za vaši důvěru i za to, že na naše akce chodíte. Přestože uplynulé dva roky byly ovlivněné celospolečenskými omezeními, společně se nám podařilo urazit pořádný kus cesty. Přinesli jsme zábavu i poznávání: letní kino se sousedským piknikem, adventní i velikonoční stezku pro rodiny s dětmi, výlety po okolí, promítání cestovatelských fotek, Krhanický kros, přednášku o ovocných stromech, výsadbu aleje spojenou s adopcí stromů, úklidy veřejných míst a v neposlední řadě Zažít Krhanice jinak. Na sousedském odpoledni se sešlo více než 200 lidí, se kterými jsme si užili 4 hodiny zábavy, tvoření i poznávání sousedů a jejich umění. Společným jmenovatelem naší činnosti je především sdílení a zájem o prostor, v němž žijeme.  
Pokud se vám líbí, co v Krhanicích děláme, pojďte do toho s námi! Každá koruna se počítá. Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací Via. Každou korunu, kterou darujete, Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! V případě, že přesáhneme cílovou částku, peníze navíc vložíme do výroby cedulek na jednotlivé stromy v naší aleji nebo na výrobu další lavičky, kterou umístíme na vhodném místě v Krhanicích.  
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu