ZO ČSOP Společnost pro zvířata


Životní prostředí Zvířata

Zábavní pyrotechnika ubližuje a zabíjí

Tzv. zábavní pyrotechnika používaná venku působí zranění, trauma, šok a smrt zvířatům, poškozuje zdraví (tělesné i duševní) lidí a zvířat, kontaminuje silně toxickými chemickými látkami životní prostředí (vzduch, vodu, půdu, zeleň), jejím použitím škoditel porušuje mnoho právních předpisů. - Informujeme o škodlivosti a nezákonnosti odpalování. - Jednáme se zákonodárci a samosprávami. Navrhujeme znění obecních vyhlášek. Připravili jsme souhrn legislativy, která je při odpalech porušována. - Spustili jsme FORMULÁŘ pro zaznamenávání odpalů v průběhu roku i na Silvestra. Jste-li svědky odpalování, můžete jej vyplnit. Údaje z něj použijeme pro jednání o zákazu prodeje a použití nejhorších kategorií venkovní tzv.zábavní pyrotechniky v roce 2022. - Děkujeme Vám za finanční podporu pro tento projekt. http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro-formular/ http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro/

vybíráme od 13.12.2021

Zábavní pyrotechnika ubližuje a zabíjí

V roce 2021 jsme: - připravili nové banery a plakát ke stažení, - publikovali články v časopisech městských částí v Praze, - připravili další návrh obecní vyhlášky, - jednali s některými obcemi o schválení vyhlášek omezujících odpalování venkovní pyrotechniky, - jednali s odbornou firmou o měření úrovně hluku a detonací při odpalech, - zjišťovali další údaje o poškozování životního prostředí, - byli v kontaktu se záchrannými stanicemi pro volně žijící zvířata, - spustili FORMULÁŘ k zaznamenávání odpalů. Finanční dary nám umožní pokračovat v projektu i v roce 2022 a jednat se zákonodárci a dalšími o zákazu prodeje a použití nejhorších kategorií venkovní tzv. zábavní pyrotechiky. Děkujeme za finanční podporu projektu. http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro-formular/ http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro/
57 553 Kč

přispělo

92 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Tzv. zábavní pyrotechnika používaná venku působí zranění, trauma, šok a smrt zvířatům, poškozuje zdraví (tělesné i duševní) lidí a zvířat, kontaminuje silně toxickými chemickými látkami životní prostředí (vzduch, vodu, půdu, zeleň), jejím použitím škoditel porušuje mnoho právních předpisů.
- Informujeme o škodlivosti a nezákonnosti odpalování.
- Jednáme se zákonodárci a samosprávami. Navrhujeme znění obecních vyhlášek. Připravili jsme souhrn legislativy, která je při odpalech porušována.
- Spustili jsme FORMULÁŘ pro zaznamenávání odpalů v průběhu roku i na Silvestra. Jste-li svědky odpalování, můžete jej vyplnit.
Údaje z něj použijeme pro jednání o zákazu prodeje a použití nejhorších kategorií venkovní tzv.zábavní pyrotechniky v roce 2022.
- Děkujeme Vám za finanční podporu pro tento projekt.
http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro-formular/
http://spolecnostprozvirata.cz/stoppyro/

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Špatná vlastní zkušenost se zábavní pyrotechnikou s našimi psíky.

Martina Grézlová
300 Kč

Držím Vám palce, moc si za všechna zvířátka přeji, aby se zábavní pyrotechnika zakázala.
Mám osobní, velmi špatnou zkušenost s tím, jak pejsci trpí a někteří byli i zraněni a nesou si následky po celý svůj život. Je na čase říci DOST!

Renata Zehova
300 Kč

Ať se daří!

AA
1 000 Kč

STOP Pyrotechnice.

S pozdravem,
Veronika Pavlová(Havlová)

Veronika Pavlová
300 Kč

Drzim vam palce!

Lukas Backa
1 000 Kč

Konec zábavní pyrotechnice!!

Eliška Bušinová
300 Kč

Moc si přeji, aby byl prodej zábavní pyrotechniky zakázán. Přeji hodně štěstí a sil při Vaší smysluplné práci.

Laura Polociková
200 Kč

Doufám, že se povede ten ošklivý zvyk zakázat a odstranit. Nejen, že to není ekologické, navíc to přímo škodí zvířatům a přírodě...

Dárce

Zvířata se nemůžou bránit a nemají ani kam utéct, když to střílí ze všech stran :-(

Monika Milcová
300 Kč