Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: ZASEJME DOBROu-MYSL

V našem městě Štětí chybí příjemné místo, které by sloužilo k setkávání lidí všech generací, kde by se podporovaly a rozvíjely jejich činnosti, nápady a tvořivost. Komunitní centrum Dobro-mysl v centru města poskytne zázemí pro osamělé či aktivní osoby, které chtějí trávit svůj volný čas smysluplně.

vybíráme od 8.12.2021

Zdvojnásobení částky!

Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
21 950 Kč
vybráno 110 % z 20 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V komunitním centru dáme lidem prostor a příležitost účastnit se tematických besed, zajímavých workshopů, atraktivních kroužků, digitálního poradenství, ale především vyslyšíme jejich myšlenky a pomůžeme jim uskutečnit jejich plány.
Od roku 2018 provozujeme dobrovolnické centrum. Za pomoci dobrovolníků organizujeme charitativní, kulturní a společenské akce. Založili jsme „Sousedskou zahradu“ u Domu s chráněnými byty, kde pro nájemníky Domu a pro osoby se zdravotním hendikepem pořádáme atraktivní soutěže, venkovní turnaje a výtvarné kroužky. Založili jsme zde květnatou louku, kompostujeme a prostřednictvím vyvýšených záhonů zde zahradničí i lidé na invalidních vozících. Nyní chceme nabídnout naše služby i dalším obyvatelům v téměř devítitisícovém městě.
Máme velkou radost, že se nám podařilo během podzimu přizpůsobit a vybavit za pomoci finančních prostředků od nadací a firem vetší část námi pronajatých prostor v centru města, ale k plnému využití komunitního centra Dobro-mysl v městské tržnici to ještě nestačí. Dle hygienických požadavků je třeba zajistit též sklad a zázemí pro zaměstnance a k tomu potřebujeme Vaši pomoc. Každý dar je pro nás velmi důležitý, jelikož tento projekt byl podpořen v programu „Dokážeme víc“, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
Pokud se Vám líbí, jak šíříme dobro, pojďte jej šířit s námi! K založení komunitního centra stačí už jen 40 000 Kč. Pokud vybereme více peněz, zakoupíme i venkovní sezení, které bude za příjemného počasí sloužit návštěvníkům centra na terase před štětskou tržnicí. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Velký dík všem, kdo se na tomto projektu podílí a přeji úspěch a hlavně spokojenost všech návštěvníků....

Marie Vítková

Skvělý projekt se skvělými lidmi:)

Markéta Bašusová
500 Kč

A proč ne

Humr
100 Kč

Pro dobrou věc ☺

KubMak
154 Kč

Pro dobrou věc

Marie Vítková
2 000 Kč

Jan B.
500 Kč

Dárce
500 Kč

Jsem ráda , že jsem mohla přispět

Radka Špačková
300 Kč

:)

Humr
100 Kč