Nadace Via


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Vánoční sbírka pro Fialku

V mateřské školce Fialka se potkávají děti různého věku a různých vzdělávacích potřeb: děti s poruchami autistického spektra, ADHD, logopedickými vadami, se zdravotním oslabením nebo pocházející ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Děkujeme, že pomáháte.

30 000 Kč

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Fialka v běžných třídách integruje děti se specifickými vzdělávacími potřebami, ale hlavně děti, které dochází do speciálních tříd a z nich mají možnost se začlenit do běžného kolektivu. Do jedné ze speciálních tříd dochází v současné době 8 dětí s hlavní diagnózou dětský a atypický autismus plus přidružené vady (např. cystická fibróza nebo mentální retardace). V mateřské škole pracují učitelky, speciální pedagožky, asistentky pedagoga, ale i logoped se zdravotní sestrou.
 
Interiéry školy i její vybavení jsou v provozu již nějaký čas a jeví známky opotřebení pravidelným hraním a dalším používáním. Výtěžek sbírky bude využit na nové vybavení hračkami a dalšími potřebami pro rozvoj a vzdělávání dětí, ale i na pravidelné výlety a návštěvu divadelních představení pro všechny děti ze školky.

POMOZME SPOLEČNĚ FIALCE A UDĚLEJME DĚTEM HEZKÉ VÁNOCE

Děkujeme, že pomáháte. Velmi si vážíme každého daru.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Nadace Kooperativy přispěla na sbírku částkou 24.000,- Kč.

Založení projektu