Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Jurta pro komunitní akce spolku HraLES

Chceme vytvořit prostor pro konání pravidelných komunitních akcí jako slavnosti, svátky, rituály, výtvarné dílny a zážitkové programy. Vycházíme z koloběhu roku v přírodním cyklu a tradicích společnosti regionu. Budeme moc rádi, když nás podpoříte a přispějete na nákup materiálu na stavbu jurty jako zázemí pro tyto akce.

vybíráme od 2.12.2021

Zdvojnásobení částky!

Každou korunu Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč.
43 000 Kč
vybráno 61 % z 70 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Máme 3 roky zkušeností úspěšného vedení komunitního centra. Od května 2021 se spolkem HraLES budujeme zázemí na novém místě ve vesnici Ploužnice (mezi městy Lomnice nad Popelkou a Jičín) uprostřed krásné krajiny lesů a luk na rozhraní Českého ráje a Podkrkonoší. Pořádáme pravidelně jednou týdně akce pro rodiče s dětmi a nepravidelně 1 - 2 měsíčně akce pro veřejnost, např.: jablíčkobraní, Den stromů, masopustní průvod.
Pomocí tradic a rituálů chceme podporovat sbližování místních, pocit sounáležitosti s domovinou, budování vztahu k životnímu prostředí a propojování s minulostí a našimi předky.Věříme, že v dnešní nelehké době je velmi důležité podporovat komunitní život, aby se lidé mohli scházet a sdílet starosti a radosti v průběhu roku.
Nejraději pořádáme akce venku. Když ale prší a je mráz, potřebovali bychom vytápěný zastřešený prostor. Pokud se Vám líbí, co děláme, tak do toho pojďte s námi! Každá koruna se počítá. Přispějte na stavbu jurty.
Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. To je super, ale na celou jurtu to nestačí. Proto Vás oslovujeme touto sbírkou. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! Naším cílem je vybrat alespoň 70 000, ale budeme rádi za vyšší částku, která nám umožní nákup vnitřního vybavení jurty.
Podpořte nás při budování prostoru, kde budou místní rádi společně trávit čas a budou si odnášet pěkné zážitky!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce a děkuji za vaši práci :-)

Tomáš Franěk
1 200 Kč

Těšíme se na Hralesní jurtu

Adéla Hloušková
1 000 Kč

Jak na Nový rok, tak po celý rok 🙂 ať slouží

Veronika Myslivcová
5 000 Kč

pro HraLES a šťastné děti

Jan Kracík
1 000 Kč