Diakonie ČCE – středisko BETLÉM


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rekonstrukce Domova Narnie

Vybranou částku použijeme na rekonstrukci Domova Narnie v Morkůvkách. Domov Narnie slouží dětem od roku 1992. V domově poskytujeme denní a týdenní stacionář pro děti s těžkým mentálním a kombinovaným postižením.

5 810 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Domov Narnie v Morkůvkách slouží dětem s mentálním a kombinovaným postižením již téměř 30 let a jeho současná podoba vznikala od roku 1991 do roku 1997. Původní část objektu je však podstatně starší, vznikla v roce 1848. 

Tomu samozřejmě odpovídá i stavebně technický stav celé budovy. Vnitřní prostory neodpovídají současným trendům sociálních služeb – úzké chodby, absence výtahu, malá jídelna, a navíc větší poptávka veřejnosti po službě týdenního stacionáře. Všechny tyto důvody nás vedou k rozsáhlé rekonstrukci a modernizaci objektu. 

Investiční záměr vybudovat kvalitní zázemí pro děti s postižením již získal stavební povolení, bohužel ještě nenabylo právní moci. 

Nečekáme však se založenýma rukama, protože chceme využít jedinečnou a asi poslední dotační příležitost z fondů EU na modernizaci zařízení pobytových sociálních služeb v rámci Národního plánu obnovy. 

Vybraná projekční firma Smartprojekt z Břeclavi dokončuje prováděcí projekt s podrobným rozpočtem, který budeme moci použít jak pro žádost o dotaci, tak i pro výběrové řízení na zhotovitele stavby. Krajní termín podání žádosti o podporu je 22. července 2024, ale abychom stihli projekt uskutečnit, musíme podat žádost mnohem dříve. 

Jak jste si mohli přečíst, nevzdáváme to a uděláme všechno proto, aby se od začátku roku 2026 mohly děti těšit z nových pokojíčků a z dalších modernizovaných prostor Domova Narnie.

Díky vaší podpoře a darům se můžeme v naší práci posouvat stále dál a vylepšovat naše služby tak, aby naši klienti žili plnohodnotný život.

Děkujeme, že jste v tom úsilí s námi.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím Vám palce, aby se vše povedlo.

Ludmila Křížová
5 000 Kč