Místní místním, z.ú.


Regionální a komunitní rozvoj Sociálně znevýhodněné skupiny

Solidární zima

Přemýšlíte, jakou drobnou pomocí podpořit ty, pro které přichází nejnáročnější období v roce? Přispějte jim na vouchery na kávu, čaj, zákusek, rovnou celý oběd a nebo třeba vstupenku do divadla v solidárních podnicích po Praze. Můžete podpořit někoho v nouzi ve Vašem okolí – darovat mu příležitost přijít tam, kde bude vítán, příležitost k setkání, drobnou podporu. I takový horký šálek kávy nebo čaje v milé kavárně může člověka v nouzi či bez domova opravdu zahřát, na těle i na duši! Kavárny a divadlo v Praze se spojily, aby lidem v nouzi v jejich sousedství poskytly praktickou pomoc – s Vaší podporou! Pomozte nám do Vánoc zajistit dostatek zavěšených šálků kávy a obědů!

vybíráme od 28.11.2021

Vyber částku, kterou chceš darovat

Za vybrané peníze pak předplatíme vouchery v jednotlivých kavárnách a podnicích.
13 050 Kč

přispělo

20 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I drobné milé gesto může pro někoho v nouzi znamenat mnoho: přijetí a vědomí toho, že žije v místě, kde si lidé stále pomáhají! Díky Vám si někdo, kdo na to nemá, může dát třeba kávu s dortem, vybrat si nové hezké oblečení, dát si pořádný oběd nebo si zajít do divadla! 
Jak to? Je to možné díky poukázkám, neboli „voucherům“ Místní místním, které běžně můžete koupit v konkrétních kavárnách/obchodech v Praze, a sám/sama je darovat někomu, kdo je podle Vás potřebuje! Během zimy ale nabízíme možnost koupit vouchery také online, abychom tuto příležitost rozšířili k co možná nejvíce lidem! Do Vánoc s Vaší pomocí chceme naplnit následujících 7 provozoven vouchery, které pomáhají lidem v nouzi!

Za:






Kavárny a obchůdky, které vouchery nabízejí, poskytují často dlouhodobě také další drobné služby lidem bez domova a lidem v nouzi. Tato kampaň je výzvou pro veřejnost, aby se do přímé pomoci lidem v nouzi zapojila!






Lidé v nouzi a lidé bez domova se o voucherech dozví z našich letáčků, které rozdávají terénní pracovníci neziskových organizací Naděje, Armády Spásy a Charity, děkujeme! Informaci od nás dostanou také lidé v azylových domech, nízkoprahových centrech nebo například občanských poradnách. Drobnou pomoc může někdy potřebovat kdokoliv z nás, přičemž to, že ji nabídneme, může pro lidi v nouzi znamenat velkou podporu a motivaci! Děkujeme za Vaše darování této příležitosti!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Užij si to :)

Klára Pobudová

Klub Vzducholoď při VOŠ JABOK sociálně pedagogické a teologické má velkou radost, že za celý semestr vybíral na benefičních akcích na tuto sbírku a nyní může přispět!:)

Marie Folejtarová
3 000 Kč

1 obed

Jan Techl
150 Kč

Veselé Vánoce

Anon
500 Kč