Nadační fond Mosty - Puentes


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Kousek země

Pomozte nám obnovit místní společenství na místech s mimořádným kulturním, historickým a duchovním významem. Darujte a podpořte nás ve získání a tvorbě zázemí pro mezikulturní a mezigenerační setkání, které v nás lidech obnovují přirozenou schopnost tvořit společenství a pečovat o přírodní i lidské zdroje. Na setkáních se učíme porozumět významu míst, která se svým umístěním anebo svou podstatou řadí k mimořádným místům našeho teritoria. Některá mají svým významem a působením dosah celosvětový.

vybíráme od 22.11.2021
Darujte a podpořte nás ve získání a tvorbě zázemí pro mezikulturní a mezigenerační setkání, které v nás lidech obnovují přirozenou schopnost tvořit společenství a pečovat o přírodní i lidské zdroje.
271 324 Kč

přispělo

31 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Proč to děláme?
Na místech s mimořádným kulturním, historickým a duchovním významem odkupujeme anebo přebíráme do správy kousky země - zázemí pro mezikulturní a mezigenerační setkání, které v nás lidech obnovují přirozenou schopnost tvořit společenství a pečovat o přírodní i lidské zdroje. 
Na setkáních k původnímu významu míst, která se svým umístěním anebo svou podstatou řadí k mimořádným místům našeho teritoria. Některá mají svým významem a působením dosah celosvětový.

Na takových místech se věnujeme obnově pramenů, výsadbě mezí, drobnému hospodaření a dalším činnostem, které jsou přirozenou formou ekologické edukace. Společenství se tvoří mezi lidmi tím, že spolu děláme to, co nám dává společně smysl. Tím se do dětí i dospělých vpisuje zážitek, který pozitivně formuje další život a zdravý vztah jeden k druhému i k přírodě. 

Nadační fond Mosty – Puentes jsme založili v roce 2016 pro realizaci dlouhodobé sbírky na odkup či užívání pozemků v České republice na místech s kulturním, přírodním a historickým významem. 

Od založení NF pořádáme poutě na místa s mimořádným významem. 

Aktuálně jednáme o koupi pozemku v kraji moravských sopek. Cílová částka je 900 000 Kč

Dlouhodobé sbírky se můžete zúčastnit také zadáním trvalého anebo jednorázového příkazu na transparentní účet 2001621481/2010.

Děkujeme a těšíme se na viděnou na některém z připravovaných setkání. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji Matce Zemi za podporu.

Kateřina Takara Urbánková

Ahoj,prostě to tak cítím.
Radka 🦅 Kočí

Radka 🦅
300 Kč

Peníze jsou jen jedním z druhů energie, mají plynout a přetvářet se zas v jinou formu energie.
Vím, že se ve Vašem projektu přemění v to nejlepší co může být a proto je s láskou a vděkem posílám.

Ladička

Aspoň něco málo. 🙏🏼

Jana Valášková
250 Kč

Ze srdce děkuji, že jsem mohla přispět na tak krásný a smysluplný záměr.
At´ se vše dobře a brzy zadaří :-)))

Dárce

Děkuji za povidani na Duse K. Timto chci prispet na podporu nasi zeme ale i nejen jí. Nechť nas je víc... Diky

Tereza Lutovská
1 000 Kč

Hodně štěstí na vaší cestě

Hana Fröhlichová
500 Kč