Nadace Via


Děti, mládež, rodina

Pomoc ohroženým dětem – SOS dětské vesničky

SOS dětské vesničky pomáhají dětem, které přišly o svou původní rodinu buď dočasně, nebo definitivně.

vybíráme od 10.11.2021

Děkujeme, že pomáháte.

111 800 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Řada dětí u nás vyrůstá v podmínkách, které nezavinily a které jim nedovolují zažít takové dětství, které by si zasloužily. V některých případech se děti dostávají do situací, kdy potřebují okamžitou pomoc v krizovém centru. Tety-pečovatelky jim na několik dní až měsíců poskytují vše, co by měla poskytovat rodina: bezpečné zázemí, plné bříško, rodinnou atmosféru, náruč, do které se budou moci stulit a v níž se budou moci vyplakat.Láskyplná péče tety-pečovatelky pro ně znamená obrovskou dávku mnohdy do té doby nepoznané lásky a pozornosti. Pozitivní zkušenost s pečující osobou, někdy i krátkodobá, může jejich psychiku pozitivně ovlivnit na celý další život.



Pomoci můžete i vy!

Okamžitá pomoc dětem v krizi je finančně velmi náročná a státní příspěvek nepokrývá všechny nezbytné náklady. Proto potřebujeme Vaši podporu! Díky získaným prostředkům zajistíme vše potřebné k pomoci dětem v akutním ohrožení: výživu, léky, oblečení, obuv, školní pomůcky, hračky, knížky a mzdy tet a sociálních pracovníků, kteří pracují s původní rodinou nebo spolupracují s odborem sociálně-právní ochrany dětí na nalezení náhradní rodiny.

Děkujeme, že pomáháte. Velmi si vážíme každého daru.



Provozujeme SOS dětské vesničky, kde žijí děti v pěstounské péči, a SOS Sluníčka, krizová centra pro děti týrané a zanedbávané a děti v kritické životní situaci. Pomáháme také rodinám v nouzi, jimž hrozí odebrání dětí, aby dokázaly zvládnout těžkou situaci a k odebrání dětí nemuselo dojít.
 
V roce 2020 jsme pomohli téměř 1100 dětem.
Dětem pomáháme od roku 1969 a jsme tak jednou z nejstarších neziskových organizací v České republice.
 
Jako stabilní, důvěryhodný partner garantujeme, že se finanční podpora dárců skutečně dostane k dětem, jimž je určena.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vedení společnosti Lama Energy Group daruje na tento projekt jednorázově 100 000,- Kč. 

Založení projektu

Přejeme hlavně hodně zdraví

Dáša Harasimová
300 Kč