ŽIVOT 90, z.ú.


Senioři

SÁM DOMA ... a v bezpečí

Vzpomínáte na Kevina z filmu Sám doma, který čelil nástrahám opuštěného domu? Stejně jako on jsou také senioři vystaveni nejrůznějším nebezpečím, pokud zůstanou sami doma. Přispějte na Tísňovou péči ŽIVOTa 90 a darujte jim k Vánocům ten nejcennější dárek. Možnost žít doma a v bezpečí.

vybíráme od 6.11.2021

Darujte seniorům pod stromeček ten nejcennější dárek – možnost žít doma a v bezpečí.

Společně se nám podařilo splnit další milník, vybrali jsme 640 000 Kč a darovali dalším 15 seniorům a seniorkám možnost žít doma a v bezpečí. Dohromady se nám podařilo obdarovat 40 seniorek a seniorů. Děkujeme Vám! Sbírka ale běží až do konce roku a my tak můžeme stihnout pomoct ještě dalším starším lidem, pojďte do toho s námi!
927 001 Kč
vybráno 145 % z 640 000 Kč

přispělo

296 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Pomozte nám splnit sen většiny seniorů a seniorek o bezpečném životě v domácím prostředí

Vzpomínáte si na Kevina z filmu Sám doma? Jeho rodina odletí na Vánoce do Paříže a on zůstane v prázdném domě sám. Z počátku je to zábava, ale když se situace snaží využít dvojice zlodějíčků, všechno se změní ve velké dobrodružství....
Většina seniorek a seniorů si přeje i ve stáří žít v domácím prostředí, mnohdy proto také zůstávají sami doma, ale na rozdíl od Kevina nečelí nástrahám jen o Vánocích, ale po celý rok. Každodenní nebezpečí pro ně nepředstavují ani tak zloději, jako spíš mokrá podlaha, příkré schody nebo náhlé zhoršení zdravotního stavu. Přitom existuje služba Tísňové péče ŽIVOTa 90, která se stará o bezpečí bezmála tisícovky starších lidí. Abychom mohli pomáhat ještě více seniorům a seniorkám, potřebujeme vaši pomoc.


Aktuálně bychom mohli poskytnout službu 200 dalším seniorům a seniorkám, proto ale potřebujeme nová zařízení. Jedno takové stojí 16.000 Kč, což není malá částka. Když se nás ale složí víc, může mnoho seniorů dostat už k těmto Vánocům ten nejcennější dárek: šanci zůstat i v pokročilém věku doma, a přesto v bezpečí.



Jak to funguje? Díky SOS tlačítku, čidlu pohybu a komunikačnímu zařízení se senioři mohou zcela samostatně věnovat všem každodenním aktivitám. My jim navíc pravidelně voláme, abychom zjistili, zda něco nepotřebují a ujistili se, že jsou v pořádku. V případě nouze vyšleme pomoc výjezdové služby.


K našim klientům vyjíždíme během noci až sedmkrát, ale nejezdíme nadarmo. V 90 % případů jedeme k závažným případům, kdy senior zkolabuje, zraní se nebo není schopen vstát. V těchto situacích Tísňová péče doslova zachraňuje životy a zdraví.

Darujte seniorům pod stromeček ten nejcennější dárek – možnost žít doma a v bezpečí. Děkujeme💚

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Společně se nám podařilo splnit další milník, vybrali jsme 640 000 Kč a darovali dalším 15 seniorům a seniorkám možnost žít doma a v bezpečí. Dohromady se nám podařilo obdarovat 40 seniorek a seniorů.  Děkujeme Vám! Sbírka ale běží až do konce roku a my tak můžeme stihnout pomoct ještě dalším starším lidem, pojďte do toho s námi!

Společně se nám podařilo splnit první milník, vybrali jsme 400 000 Kč a darovali prvním 25 seniorům a seniorkám možnost žít doma a v bezpečí. Děkujeme Vám! Sbírka ale běží až do konce roku a my tak můžeme stihnout pomoct ještě dalším starším lidem, pojďte do toho s námi!

Založení projektu

Děkuji, že pomáháte!

Kateřina Koblásová
500 Kč

Diky za tenhle projekt!

Petra Pivoňková

Krásné Vánoce!

Lenka Valečková
500 Kč

Ráda přispěji na dobrou věc pro seniory, sama jsem již senior

Blanka Tikalová
1 000 Kč

Rada jsem prispela, aby se ten komu bude ku prospechu vzdy citil bezpecne, protoze tu nejste sami a moc nam na vas zalezi.
Vendula

Vendula Knappova
16 000 Kč

Sama jsem seniorka vysokého věku, vím, jak je potřeba pomáhat

Jarmila Potočková
500 Kč