Anděl Strážný, z.ú.


Lidé s postižením Senioři

Aby babička a děda mohli být doma

Pomáháme seniorům k tomu, aby mohli žít doma a nemuseli do pobytových zařízení a ústavů, pokud si to sami nepřejí. Usnadňujeme péči rodinám, které se nemohou nepřetržitě starat o své blízké a musí chodit do práce nebo se starat o chod domácnosti.

vybíráme od 4.11.2021
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

 
Dříve bylo běžné, že naše prababičky a pradědové mohli žít a zemřít ve svém domácím prostředí a že se o ně jejich blízcí starali. Současná doba toto bohužel mnohdy neumožňuje a děti nebo blízcí musí chodit do práce a starat se o chod rodiny. I z těchto důvodů dochází k tomu, že jsou senioři v pobytových zařízeních, kde jsou v cizím prostředí a život se jim obrátí naruby.

Naše tísňová služba se snaží tento trend zvrátit a pomáhá seniorům, aby mohli žít doma se svou rodinou, starat se o svou zahradu nebo o své mazlíčky, a aby je mohli vnoučata navštěvovat doma a užívat si chvil s prarodiči. Jsme podporou a pomocí i pro seniory, kteří již nikoho nemají a pomáháme jim, aby se necítili sami. Senioři jsou s námi 24/7, 365 dní v roce pod dohledem, ale zároveň mají zachovaný pocit soukromí svého domácího prostředí.

Díky tomu, že nám přispějete: 

  • Finančně podpoříte propagaci a osvětu naší služby tísňové péče, aby se o této možnosti vědělo a mohli jsme pomoci ještě více lidem. 
  • Přispějete i na nákup monitorovacích zařízení tísňové péče, která jsou pro tísňovou službu klíčová a uděláte tak službu finančně dostupnou pro všechny seniory.
  • Podpoříte myšlenku spokojeného stáří.
  • Pomůžete rozvoji této služby, aby mohla více pomáhat i dalším skupinám lidí, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. 
 9 z 10 seniorů si přeje žít a umřít doma, přesto 9 z 10 seniorů žije a umírá v nemocnicích či ústavech, pomozte nám toto změnit!

Více informací o naší službě naleznete i na našich webových stránkách nebo Facebooku.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu