Nadace Partnerství


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Maratónská alej

Přes 7 tisíc běžců a milovníků přírody již podpořilo výsadbu 3,4 tisíce stromů a keřů. Kdybychom všechny tyto stromy dali do řady s 10 metrovými rozestupy, vytvoří symbolickou alej dlouhou 34,6 kilometru. Do Maratónské délky nám chybělo 755 stromů. Děkujeme, že jste nám je pomohli dosadit!

Není dar jako dar

Díky tomu vašemu vyrostl jeden strom. Strom, který bude sloužit běžcům, cyklistům, pěším a nám všem, kteří chladivé kouzlo stromů v době změny klimatu potřebujeme více než kdy jindy.
392 281 Kč

přispělo

87 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Slavili jsme 100 let od narození největšího českého běžce Emila Zátopka a 70 let od jeho trojnásobného zlatého výkonu na olympiádě v Helsinkách, kde poprvé v životě vybojoval i olympijské maratonské zlato. Chtěli jsme Emilu Zátopkovi a všem běžcům světa věnovat dárek a dokončit symbolickou Maratonskou alej, kterou bude tvořit 4 220 stromů podpořených běžci a milovníky přírody ze všech kontinentů. Do splnění cíle nám chybělo 755 stromů.

Finance pro tyto stromy jste nám pomohli shromáždit na závodech RunCzech v letech 2021-2023 anebo přispěním do této dárcovské sbírky.



Až vysazené stromy povyrostou, přispějí velkou měrou k čistějšímu ovzduší, což přijde vhod nejen běžcům, ale také cyklistům, bruslařům a pěším, tedy nám všem.


Na projektu Běžím pro stromy spolupracuje Nadace Partnerství a RunCzech již od roku 2005. Během této doby výsadbu stromů a keřů podpořilo přes 7 tisíc běžců a díky jejich finanční pomoci se mohlo vysadit téměř 3,5 tisíce dřevin. V prvních letech spolupráce se stromy sázely do Aleje národů podél cyklostezky Greenway Krakov – Morava – Vídeň. Od roku 2010 nadace darované finance rozděluje mezi výsadby alejí kolem polních cest a cyklostezek, stromů do školních zahrad nebo obecních sadů. Projekt podporuje především sázení původních druhů stromů a krajových ovocných odrůd, které do naší krajiny patří a navrací ji tradiční ráz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Maratonskou alej jsme završili Během pro stromy 2023

Děkujeme všem, kteří přispěli na sbírku Maratonská alej. Díky individuálním dárcům a našim partnerům RunCzech a Mattoni se podařilo vybrat téměř 400 tisíc korun, které poputují na dosadbu symbolické Maratonské aleje.

Sbírku na Maratonskou alej jsme završili na přelomu března a dubna virtuálním Během pro stromy. Zapojilo se úžasných 268 lidí, díky kterým se podařilo vybrat dalších 154 050 korun. Peníze Nadace Partnerství rozdělí v grantech školám, obcím, spolkům i jednotlivcům na výsadbu stromů mimo lesy.

Poběžíme zase za rok, tak se nezapomeňte přidat!

Do té doby se však můžete zapojit také! Darujte na výsadby stromů po celé České republice a připojte se k iniciativě Sázíme budoucnost. Váš příspěvek dokážeme zdvojnásobit a poputuje prostřednictvím grantů na výsadby stromů, alejí, remízků či sadů do komunit po celé naší republice. Děkujeme, že s námi sázíte – hlavou, srdcem, rukama!





Založení projektu