Czechitas z.ú.


Vzdělávání a výzkum Regionální a komunitní rozvoj

Podpořte vzdělávání žen v oblasti IT!

Pomozte nám napsat další životní příběhy. Další příběhy o úspěšném vstupu žen do světa informačních technologií. Podpořte životní změny, které posunou Česko. Díky vám!

Chci podpořit vzdělávání žen v IT ještě dnes!

Svým darem pomáhám Czechitas psát další životní příběhy, které posunou Česko o velký kus dopředu.
322 132 Kč

přispělo

180 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Podpořte ženy, které posunou Česko! 


IT je perspektivní prostředí, ve kterém ale dlouhodobě chybí lidé. Více žen v IT by pro Česko znamenalo více lidí s dobře oceněnou prací, větší konkurenceschopnost firem, a větší odolnost země vůči krizím.



V neziskové organizaci Czechitas představujeme ženám svět IT. Motivujeme a vzděláváme je. Pomáháme jim najít si vysněnou práci v perspektivním oboru s budoucností. Propojujeme je s partnerskými firmami, které vítají různorodost v pracovních týmech. A tím posouváme a tvarujeme budoucnost Česka k lepšímu. 
 
Staňte se i vy součástí této významné změny. Díky vašemu příspěvku mohou ženy získat novou práci, zlepšit se v té současné nebo si založit vlastní projekt. Naše aktivity díky vám budou nadále finančně dostupné a snáze zprostředkujeme vzdělání těm, kteří si to nemohou dovolit.

Podpořte životní změny, které posunou Česko dopředu. Díky vám!

Chcete udělat dobrý skutek, ale ještě si nejste jisti, jestli jsme ta správná volba? Čtěte dál a dozvíte se, proč jsou ženy v IT potřeba a jak v Czechitas přispíváme k důležité celospolečenské změně.

Česká republika stojí před kritickými výzvami. Podpora inovací i rozvoj vzdělávání a technologií je pro naši zemi klíčovou strategií pro udržení konkurenceschopnosti a ekonomického růstu. Přesto je ale Česko stále známé jako "montovna Evropy" s vysokým podílem nízkokvalifikovaných pozic. To se musí změnit. S raketově rostoucím vývojem technologií je jasné, že bude odhadem polovina pracovních míst automatizována či robotizována, řada pozic zanikne nebo se výrazně promění jejich náplň. Digitální dovednosti budou čím dál tím důležitější a brzy se bez nich neobejde nikdo.



Na trhu chybí tisíce IT odborníků a v porovnání s jinými evropskými státy se v České republice nejobtížněji zaplňuje každá otevřená pozice. Současně ale patříme k zemím s nejnižším procentuálním zastoupením žen v IT. V ženách se přitom skrývá obrovský, zatím nevyužitý, potenciál, který umí zbytek světa zapojit lépe než my.

Zapojit ženy s různými schopnostmi, zájmy a potřebami vyžaduje celospolečenskou změnu v myšlení a přístupu, odstranění bariér a vybudování podporujícího prostředí. V Czechitas studentkám vytváříme bezpečné prostředí, kde není žádná otázka hloupá a kde mají všichni rovné příležitosti k rozvoji a profesnímu růstu.



Vyšší úsilí o budování diverzity a odstraňování rozdílů mezi muži a ženami v České republice by navíc mohlo do roku 2030 uvolnit až 20 miliard EUR ročního HDP, což by zemi vrátilo zpět na cestu dynamického růstu.

Naléhavost situace české ekonomiky a podpora žen je pro nás v Czechitas hnacím motorem. Myšlenku celoživotního vzdělávání v digitálních dovednostech a boření stereotypů o ženách v IT předáváme desetitisícům Češek a Čechů. 

Širokou veřejnost oslovujeme na konferencích, veletrzích i festivalech, pořádáme bezplatné popularizační přednášky, nahráváme podcasty a píšeme články. Ročně dosáhneme až 50 000 000 zásahů, což v přepočtu znamená, že každá Češka či Čech nad 15 let zaznamená naše téma přibližně pětkrát za rok. Na konferencích a dalších akcích jsme v roce 2022 aktivně oslovovali a podpořili více než 45 000 osob. 

Naší hlavní aktivitou je vzdělávání motivovaných a cílevědomých žen. V minulém se do našich vzdělávacích kurzů zaměřených na programování, datovou analýzu nebo například na tvorbu webu, zapojilo 15 316 účastnic. Některé si rozšiřují znalosti a rozvíjí se, jiné se rozhodly pro velkou kariérní změnu. Jen za minulý rok jsme pomohli k nové perspektivní práci v IT více než 300 ženám. 

Kolik žen se nám podaří podpořit v následujících letech, záleží i na vás. Podpořte nás a pište společně s námi další příběhy žen, které posouvají sebe i celé Česko vpřed. 


A pokud stále váháte, podívejte se, jaké ocenění jsme v minulosti získali.

Děkujeme za podporu!
 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děláte skvělou práci

Dárce
1 000 Kč

Díky, za to co děláte! Držím palce :)

Jiří Nečas
500 Kč

Drzim vam palce!
Nejen holkam, ale vsem v IT. Potrebujeme to ;-)

Marian Niedoba
500 Kč

Mě vždycky tvrdili, že holka musí být učitelka nebo prodavačka… podporuji vaši iniciativu a boření zažutých mýtů!

Ludmila Vanova
500 Kč

Čím více, tím lépe.

Jana Kučerová

Děkujeme, že jste!

Frantisek Buhn
10 000 Kč

Inkoust pro další příběhy 🖤

Anna Puchovská
200 Kč

Nebojte se ! Je to dalsi dobrodruzstvi

Lukáš Kynkal
99 Kč

... tak teď ten zbytek ❤️ korunka ke korunce

Vojtěch Červený
495 Kč

❤️ Test, jestli to sežere pětikačku :D

Vojtěch Červený
5 Kč