Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro rodinu Ernstových

Čtyřicetiletý Petr Ernst prožívá velmi náročné a smutné období. Před pár dny mu po dlouhé a těžké nemoci zemřela manželka, takže na výchovu dvou malých dětí zůstal sám. V chodu domácnosti mu proto vypomáhají rodiče – důchodci. Je to nezbytné, protože prvňáček Lukáš má vážné zdravotní problémy, které vyžadují časté hospitalizace. Pan Ernst nemůže proto plně vykonávat své zaměstnání. V době, kdy je se synkem v nemocnici, se o čtvrťačku Markétku stará babička. Rodina se z těchto důvodů dostala do finančních problémů. Jejich přátelé by jim rádi pomohli, a tak kontaktovali naši nadaci. S velkým pochopením jsme rodinu Ernstových zařadili do naší veřejné sbírky.

vybíráme od 21.9.2021
135 910 Kč

přispělo

60 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sourozenci z Třinecka, devítiletá Markétka a sedmiletý Lukášek, vyrůstali s maminkou, tatínkem, babičkou a dědečkem na kraji města a žili běžný život malých školáčků. Hráli si s kamarády, objevovali svět a netušili, že to vše přeruší hluboký smutek a zdravotní problémy.

Jejich milovaná maminka onemocněla a ony byly svědky, jak pomalu slábne a opouští je. Před několika dny zemřela. Bylo to v téže době, kdy se Lukáškovi vrátily zdravotní problémy. Před několika lety mu byla diagnostikována intolerance na lepek, a tak už od školky musí držet dietu. K tomu se nově přidaly další zažívací potíže a problémy s vyprazdňováním se staly už chronické. Z toho důvodu musí opakovaně absolvovat pobyty v nemocnici, kam jej doprovází tatínek. Pan Ernst se proto nemůže plně věnovat svému zaměstnání. Rodinné úspory se tak tenčí. V době jeho nepřítomnosti se o Markétku stará babička. Protože rodina bydlí až na samém kraji města a všude je daleko, není možné, aby se holčička věnovala zájmovým kroužkům. Hraje si proto jen s malým bráškou a pomalu se zapojuje i do péče o něj. Lukášek potřebuje pravidelný stravovací a pitný režim, přičemž jeho jídelníček je kvůli speciální dietě velmi omezený. Lékaři zatím nepřišli na pravou příčinu jeho zdravotních problémů, a tak podstupuje vysilující série vyšetření a užívá různé drahé léky. Ze všech těchto důvodů se Ernstovým nedostává dostatek financí. 

Jejich přátelům a známým není lhostejný jejich osud, a tak by jim rádi pomohli překonat toto smutné období. Získané prostředky by pan Ernst použil na zajištění chodu domácnosti, léčbu syna, školní obědy, zájmové kroužky, v případě distanční výuky potřebuje pro děti počítač a tablet... Pečující babička nám napsala: „… rádi bychom dětem zajistili trochu šťastnější dětství a jejich tatínkovi klidnější dny bez obav o budoucnost.“  Ztrátu milované manželky a maminky finance nenahradí, ale pomohou překonat rodině alespoň nejtěžší období a částečně zmírnit praktický dopad při zajišťování účinné léčby, plnohodnotné výchovy a „obyčejného“ dětství pro dvě malé děti.

Své dary můžete Ernstovým posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, v. s. 266 Děkujeme Vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA pomáhá Ernstovým od září 2021.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Držte se!

Lukáš Neuman
1 000 Kč