Nadace České spořitelny


Děti, mládež, rodina Zdraví

#NaplnoDoNeznama

Příběh o srdci ze zlata, cestě za zážitkem a vykročení z komfortní zóny. Každý z nás je #silnější, než si myslí.

Sbírka byla ukončena - děkujeme za Vaši pomoc.

Společně jsme #silnější: 1 511 301 Kč je částka, kterou chce Lenka svým (pří)během vysbírat na projekt #srdcezezlata a pořídit tak pro kliniku dětské plastické chirurgie FN Vinohrady specializovaný operační stůl na operace dětských pacientů.
3 100 421 Kč

přispělo

6934 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sbírka byla ukončena - děkujeme za Vaši pomoc - společně jsme #silnější.

Už je to pár ní, co jste pomohli Lence nasbírat cílovou částku 1 511 301 Kč na projekt #srdcezezlata na specializovaný operační stůl na operace dětských pacientů pro kliniku dětské plastické chirurgie FN Vinohrady.
Ale všichni, kteří Lenku sledují vědí, že její pří (BĚH) ještě není u konce, ještě pár desítek kilometrů do cíle zbývá. A protože Lenka je dříč, dá do toho všechno, celé svoje #srdcezelata, aby malým pacientům na dětské plastické chirurgie FN Vinohrady pomohla ještě víc….

Pojďme se společně s Lenkou hecnout na cílovou částku 3 000 000 Kč a kromě již zmíněného operačního stolu ještě pořídit: dva speciální ultrazvukové přístroje, díky kterým mohou lékaři před operací i během ní najít i ty nejmenší cévy přímo v ráně a přenést tak transplantovanou tkáň přesně do defektu po poranění nebo po odstranění nádoru, a unikátní elektrostimulátor, který umožní vyhledávat nervové svazky a u přerušených nervů dokáže stimulovat jednotlivá vlákna a rozlišit ty, které jsou motorické, tj. které stimulují svaly a umožňuji pohyb a vlákna senzitivní, která jsou odpovědná za citlivost. Díky přesné identifikaci tak dokáží dětem přesně sešit přerušené nervy při přišívání zpět amputovaných rukou a podobně. Dokáží jím také identifikovat nervy u obrny lícního nervu a opět tyto nervy rekonstruovat pomoci nervových transplantátů.

“Věříme, že to zvládneme! Protože společně jsme #silnější.”

„Keď sa zadívate na slovo príbeh lepšie zistíte, že sa v ňom nachádza slovíčko beh. Toto slovo má v sebe všetko, čo ma definuje. V dlhých trasách som našla nielen posúvanie vlastných limitov, ale predovšetkým príbehy, ktoré ma inšpirovali prekonať i tie najťažšie výzvy. A že ich bolo. Skúšalo ma zlé počasie, únava i neplánované komplikácie. Pretože ak sa dá na niečo na dlhých trasách spoľahnúť tak na to, že sa nedá spoľahnúť na nič. 

Ak chceme byť #silnější, potrebujeme obrovskú motiváciu. Preto som sa na svojom prvom etapovom prebehu rozhodla, že budem odbehnutými kilometrami zbierať peniaze na charitatívne účely a svojim behom tak pomáhať. Aby som sa v ťažkých chvíľach, ktoré ultramaratóny vždy prinášajú, mohla inšpirovať príbehmi, v ktorých ľudia bojujú na oveľa náročnejších trasách svojho zdravia a často i života. 

Byť #silnější pre mňa znamená nemyslieť len na seba. Byť #silnější znamená mať kus odvahy a občas i drzosti. Byť #silnější znamená, mať silného partnera, ktorý nás podrží, keď plány nevychádzajú a povie, to zvládneš, keď pochybujeme. Česká spořitelna mi v tomto projekte pomohla urobiť prvý krok, trasu, už musím zvládnuť sama. 

 Úprimne ďakujem za všetkých ľudí, ktorí pomáhajú spoločne so mnou, za ľudí, ktorí robia zo sociálnych sietí skvelé miesto plné dobrých skutkov.

Naozaj verím, že všetko dobré sa raz vráti a s týmto do každého projektu idem. Tiež verím, že ľudia, ktorí tieto projekty sledujú majú podobné zmýšľanie. Vďaka vám všetkým som #silnější. A tiež vďaka vám, ktorí, každý môj bláznivý nápad podporíte, pretože v ňom vidíte zmysel.”

Podívat se na průběh trasy on-line...

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Celá vybraná částka putuje přes nadaci Be Charity do FN Královské Vinohrady. 

Založení projektu

Leni, jste naprosto úžasná, děkujeme za to co děláte a děkujeme za parádní výlet po Coloradu. 💛💛💛

Slavíčkovi Znojmo
500 Kč

Protože můžu… ❤️

Zuzana Peroutková

❤️

Kristýna Halačková
100 Kč

Lebo každá koruna sa počíta. Aj keď som študent, ale pár EUR som vyhrabala a darovala. Treba mať #srdcezozlata. Ďakujem Lenka! Posielam lásku, šťastie a radosť!

Ivana Skaličanová
76 Kč

Leni, protože ty máš srdce ze zlata!

Jindřiška Medková
50 Kč

💕

Dárce
500 Kč

Protože TOHLE má opravdu SMYSL! Děkuji. Více takových lidí jako TY, více SRDCÍ ZE ZLATA 💛

Veronika Vackova
500 Kč

:)(: oběma

Dárce

Děkuji Leni.

Dárce
1 000 Kč

Lenko, i Honzo, jste nepřekonatelní !!!

Šárka Klapková
500 Kč