Místní místním, z.ú.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Piknik pro lidi bez domova

Jeden den bez starostí a s pocitem, že život může být fajn. Možnost posedět v příjemném prostředí s přáteli, dát si dobré jídlo, promluvit si se sociálním pracovníkem, konzultovat zdravotní potíže s odborníkem. Pomozte nám uspořádat již šestý piknik pro lidi bez domova.

vybíráme od 4.8.2021
26 412 Kč
vybráno 106 % z 25 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skupina Sociální Perpetum mobilepořádá piknik už šestým rokem. Místní místním se na organizaci podílí druhým rokem. Původně malá akce je nyní určena pro přibližně 500 návštěvníků a koná se 13. 9. 2021 v Přístavu 18600v Karlíně.



Chceme, aby si naši hosté užili jeden příjemný den bez starostí. Rozpálíme gril (o ten se stará osvědčená bezdomovecká Crew!), upečeme koláče, buchty, domácí sekanou, vyrobíme pomazánky, namícháme limonády a uvaříme dobrou kávu a čaj. Pro naše hosty, kteří se také aktivně zapojují a pomáhají nám na místě připravit „svůj“ piknik, jsou nachystané i hygienické potřeby, kosmetika, na místě je kadeřnictví a holičství, hudba a zábava.



S odbornou pomocí nám pravidelně na místě pomáhá terénní program Naděje a Armády spásy, Medici na ulici a terénní program Progressive, který pomáhá lidem s drogovou závislostí.



Většinu surovin a vybavení naštěstí platit nemusíme, i díky dlouhodobé spolupráci s potravinovou bankou a dalšími firemními a soukromými dárci. Každý rok však potřebujeme koupit maso na gril, suroviny na asi 30 kilo domácích pomazánek a zaplatit pronájem mobilních bezbariérových toalet.
Nemusíte ale jen posílat peníze. Přijďte nám pomoci na místě nebo upečte a přineste něco dobrého.
Děkujeme!

Událost na Facebooku

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrou chuť a příjemný den :)

Čeněk
500 Kč

It will be great!

Kristin Cooklin
30 €

Přejeme vydařenou grilovačku:) Michal a Karolína

Michal Zwinger

A wonderful opportunity to reach out and show love and compassion in a practical way.

Katrina Selbie
50 €

hezké počasí přeji

Zdeňka Javornická
1 000 Kč

Ať máte pěkný počasí a dobrou náladu!

Dárce

Hodně štěstí a dobré počasí.

Kamila Rubešová
1 000 Kč